CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Expiră termenul de depunere a documentelor la CEC

Marţi expiră termenul de depunere a documentelor pentru înregistrarea concurenţilor pentru alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie.
INFOTAG, 7 iulie 2009, 16:18

Chişinău, 7 iulie ( INFOTAG ). Pînă la 12 iulie Comisia Electorală Centrală (CEC) trebuie să examineze documentele de înregistrare pentru constituirea buletinelor de vot.

Solicitat de corespondentul INFOTAG, secretarul CEC, Iurie Ciocan, a spus că deja au fost înregistraţi opt partide politice şi un candidat independent, iar documentele altui partid se află în proces de examinare.

Potrivit tragerii la sorţi pe care CEC o desfăşoară conform depunerii documentelor, în buletinul de vot concurenţii vor figura în următoarea ordine: 1. Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, 2. Partidul Popular Creştin Democrat, 3. Alianţa "Moldova Noastră", 4. Partidul Liberal, 5. Partidul Liberal Democrat din Moldova, 6. Partidul Democrat, 7. Partidul Naţional Liberal, 8. Partidul Social-Democrat, 9. Candidatul independent Tatiana Ţîmbalist. Cu numărul zece va fi înregistrată mişcarea "Acţiunea Europeană" care luni a depus documentele de înregistrare.

Experţii independenţi consideră că la aceste alegeri vor fi mai puţini concurenţi electorali decît la alegerile din 5 aprilie. Atunci au fost înregistrate 13 partide şi opt candidaţi independenţi, apoi trei partide au renunţat să mai participe la alegeri în favoarea altor partide. În opinia experţilor, marţi alţi 2-3 candidaţi potenţiali ar putea depune documentele de înregistrare.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T