CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PL cere prelungirea termenului de depunere a declaraţiei privind locul votării

Partidul Liberal (PL) cere Comisiei Electorale Centrale (CEC) să prelungească pînă la 20 iulie termenul de depunere a declaraţiilor cu privire la locul votării pentru studenţi.
INFOTAG, 7 iulie 2009, 16:21

Chişinău, 7 iulie ( INFOTAG ). Declaraţia a fost făcută marţi de liderul PL, Mihai Ghimpu, în cadrul unei conferinţe de presă.


După cum transmite INFOTAG, Ghimpu a spus că tinerii din Moldova sînt ignoraţi şi li se îngrădeşte dreptul de a vota.

"În Moldova există peste 50 mii de studenţi şi doar 5 mii dintre ei au reuşit să depună declaraţii la CEC cu privire la locul votării, deoarece termenul de 26 iunie a fost unul foarte scurt", a menţionat Ghimpu.

În opinia sa, din motive politice CEC refuză ca tinerii să poată vota oriunde s-ar afla.

"De ce comuniştii, care au declarat sus şi tare că vom avea alegeri anticipate libere şi corecte, îşi încalcă promisiunea? Termenul atît de scurt de depunere a declaraţiilor cu privire la locul votării şi stabilirea datei de 29 iulie pentru alegerile parlamentare anticipate sînt acţiuni diabolice ale comuniştilor". a spus Ghimpu.

Liderul PL este convins că partidul de guvernămînt urmăreşte fraudarea masivă a alegerilor şi instalarea dictaturii în Moldova.

"Fac apel către tinerii din Moldova să se implice în campania electorală şi să participe la vot pentru ca împreună să aducem schimbarea în Moldova", a spus Ghimpu.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T