CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Curtea de Apel i-a refuzat AMN dreptul la replică la NIT

Joi Curtea de Apel a respins cererea Alianţei "Moldova Noastră" (AMN) îndreptată împotriva Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind acordarea dreptului la replică în cadrul emisiunii "Rezonans" de la postul de televiziune NIT.
INFOTAG, 9 iulie 2009, 19:26

Chişinău, 9 iulie ( INFOTAG ). După cum transmite INFOTAG, reprezentantul AMN, Dumitru Graur, a spus că decizia Curţii de Apel este una ilegală, deoarece pronunţarea hotărîrii a fost făcută în lipsa reclamantului.


"Sîntem foarte indignaţi de faptul că organele de drept din ţara noastă nu numai că nu iau decizii corecte, dar mai sînt şi părtinitoare", a spus Graur.

El a menţionat că din moment ce instanţa ilegal a dat dreptate CEC, la 10 iulie AMN va contesta decizia Curţii de Apel la Curtea Supremă de Justiţie.

Potrivit lui, la 30 iunie AMN a depus o solicitare la CEC în care cerea dreptul la replică la postul tv NIT pentru difuzarea timp de 45 minute a filmului "În apărarea Moldovei", acesta fiind un răspuns la adresa comuniştilor, care au difuzat la acelaşi post filmul denigrator la adresa opoziţiei "Atac aspra Moldovei".

Reprezentantul AMN a precizat că, deşi au depus o cerere în acest sens către CEC, aceasta a adoptat o hotărîre abia pe 3 iulie, în care acordă dreptul la replică AMN doar 58 de secunde, ceea ce, în viziunea reprezentanţilor partidului, este absolut inechitabil şi neproporţional cu durata mesajului difuzat la NIT.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
coks, 10 iulie 2009, 13:51
spark, da mai du-te tu in mata cu tot cu cuvintarea ta. Cine mai crede oare in Curva de Rosca? Numai nebunii.

In ceea ce priveste stirea, ca de obicei, opozitiei i se refuza accesul la posturile de tv publice. Ruisineeeee!
Daca comunistii cred ca sunt drepti ai dreptatea e de partea lor, de ce oare le e frica ca poporul de la sate sa vada si alta varianta a evenimentelor de la 7 aprilie?!
spark, 10 iulie 2009, 11:05
TRADARE SAU COMPROMIS CONSTRUCTIV?
Parlamentul este institutia statului care se ocupa in mod OBLIGATORIU de a promova interesul National, interesul Statului si prin urmare INTERESUL CETATEANULUI. Cine nimereste acolo, acela are sustinerea a o parte din elecrorat. Politicianul adevarat, tine seama de vointa poporului lui, nu numai da doleantele electoratului sau.
In “POPOR” intra si acei cetateni, care au votat alte partide, decat cel pe care il reprezinta acel politician. Prin urmare, un politician de buna credinta niciodata nu va nega existenta si dorinta altor parti a societatii, pentru ca societatea nu este compusa numai din alegatori de-ai lui, sau din oameni care il sustin.
Daca in 2005 ,PCRM are la alegeri 45.98%, PPCD are 9.09%, apare intrebarea:
Cum oare putem noi, care suntem 9.09%, sa negam existenta si dorinta celor care reprezinta 45.98%, provocand alegeri nejustificate (pentru ca alegerile erau deja recunoscute ca fiind corecte,

Nu perfecte, dar corecte)? In plus la asta noi avem datorie sfanta de indeplinit, avem de pastrat ordinea si linistea, si atunci cand toti se avantau sa o perturbe, PPCD au fost nevoiti sa o pastreze cu pretul imaginii si numelui.
PPCD nu a dorit in 2005 sa-si lase tinerii sa cada sub gloante, sa fie violati si batuti prin izolatoare.
PPCD nu a dorit sa se lase provocat de intentiile rele, si de a servi drept “carne de tun”
PPCD a obtinut in fata PCRM victorii, care au facut PCRM sa se lase de crezul lor: Limba rusa, federalizare, istorie mutilata, etc. Din aceasta cauza, situatia din 2005, nu este similara cu cea din 2001, in 2005 comunistii deja erau adusi la conditia minima, la care cu ei se putea de cooperat.
Noi mergem in Parlament sa lucram, nu sa strigam lozinci ieftine, care vor fi transmise la TV pentru ca sunt scandaloase si gratuite,
Noi lucram cu TOTI, care vin acolo pentru a lucra, fara a privi la culoarea pe care o poarta, si la divergenta de idei.

Noi lucram pentru binele si bunastarea poporului (nu numai a electoratului), care la randul lui, nu trebuie sa fie compus din indivizi egoisti.
Daca cineva atenteaza la valorile pt care noi am jurat, el imediat devine neprietenul nostru (nu dusman), dar anume neprieten.
Suntem pentru capacitatea de a ajunge la compromis, ca fiind singura modalitate de a satisface pe toti.
Nu avem prieteni sau dusmani pe arena politica, noi avem interese, INTERESUL NOSTRU ESTE PROMOVAREA REPUBLICII MOLDOVA!
Mai bine 4 aprilie decat 7 aprilie. Daca vrei sa negi asta, intreaba-te: Oare as fi eu gata sa mor asa ca cei 4 tineri pentru idee? Mai intreabate: Oare as fi eu gata sa pierd cea mai apropiata persoana, numai pentru ca cineva sa-si faca ambitiile si interesul de a intra la putere?
Tineti minte:
Liberalii=Comunistii, pentru ca:
-Nici unii nici altii nu pot merge la compromis
-Si unii si altii au un singur scop: PUTEREA, si doresc s-o obtina cu orice pret.

-Si unii si altii mint cu nerusinare
-Si dupa unii si dupa altii stau persoane cu interese financiare
-Au in sinul lor persoane cu mentalitate veche, rigida si agresiva.
-Au in sinul lor chiar si persoane cu trecut criminal.
-Majoritatea din ei au fost la posturi inalte, si n-au demonstrat prea multe.
Din aceasta cauza, PPCD este optiunea corecta, pentru ca a demonstrat, ca poate merge la compromis pentru binele comun, chiar daca asta a distrus imaginea partidului. PPCD stie, nu costa nici o realizare, pretul vietii unui om . PPCD are oameni care stiu:
-Numai prin toleranta si dialog, poti obtine rezultate. PPCD este gata dispus sa colaboreze, nu sa stea pe baricade, sa rezolve probleme nu sa le creeze.
-Faceti alegera corecta! Ascultati-va INIMA! Nu credeti minciunile usoare si nerusinate! Acordati incredere Partidului care poate sa lupte cu cuvantul, nu cu bata, piatra si arma!
Votatii PPCD!

Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T