CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Ziarişti scoşi cu forţa de la o întrunire electorală a premierului

Doi jurnalişti de la ziarul de opoziţie „Moldavskie vedomosti” au fost scoşi cu forţa de ofiţeri din garda de corp şi poliţia locală din Palatul Culturii din oraşul Donduşeni , unde avea loc o reuniune electorală a premierului Zinaida Greceanâi.
MONITOR MEDIA, 14 iulie 2009, 18:16

Incidentul s-a petrecut duminică, 12 iulie.

Ziarul de expresie rusă „Moldavskie vedomosti” scrie, în legătură cu acest caz, că celor doi jurnalişti ( Igor Melnic şi Vladimir Thorik , redactor-şef adjunct al ziarului) le-a fost interzis categoric accesul la întrunirea premierului de către ofiţerii din garda de corp a oficialului.

După ce s-au plictisit de insistenţele jurnaliştilor, ofiţerii din garda de cop a premierului, au chemat poliţia ca „să-i ducă la 50 de metri de edificiul Palatului de Cultură”. Cinci poliţişti şi doi bodyguarzi i-au scos cu forţa pe cei doi jurnalişti, lăsându-i sub ploaie la 50 de metri de edificiul instituţiei de cultură”.

A doua zi de la incident, fiind încă la Donduşeni, Vladimir Thorik a constat că roţile automobilului erau sparte.

Serviciul presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a promis redacţiei „Moldavskie vedomosti”, că va investiga acest caz şi că îi va pedepsi pe vinovaţi, dacă se va adeveri că au admis abateri de la lege.

MAI susţine că „poliţiştii, dar nici angajaţii Serviciului pază de stat, nu sunt în drept să se implice în acţiuni electorale sau mitinguri, aceştia sunt obligaţi să asigure doar ordinea publică”.

Agenţia Monitor Media aminteşte că un caz similar a avut loc, săptămâna trecută, la Glodeni, când ofiţerii din garda de corp a premierului a interzis accesul unei echipe de jurnalişti de la postul local de televiziune la o şedinţă publică a funcţionarilor locali cu premierul Zinaida Greaceanâi.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T