CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Pentru alegătorii din regiunea transnistreană vor fi deschise 11 secţii de votare

Cetăţenii R. Moldova, domiciliaţi în stânga Nistrului, vor putea vota în cadrul a 11 secţii de votare.
Info-Prim Neo, 14 iulie 2009, 18:27

2009-07-14/17:09/ Chisinau (IPN)  Acestea vor fi deschise în satele Sănătăuca, Ustia, Cocieri, Copanca, Fârlădeni, Hagimus, Răscăieţi, două secţii în satul Varniţa şi în oraşul oraşul Rezina.

Alegătorii vor introduce buletinele de vot în urne separate cu inscripţia: „Urna specială”. O hotărâre în acest sens a fost adoptată marţi, 14 iulie, de Comisia Electorală Centrală (CEC), transmite Info-Prim Neo.

La aceste secţii vor vota alegătorii din mai multe comune şi oraşe din regiunea transnistreană. Aceştia vor fi incluşi în liste suplimentare, în care se va indica biroul electoral al secţiei de votare.

„Listele nu vor fi întocmite din timp, pentru că nu se ştie câţi alegători se vor prezenta la urne. Totodată, experienţa anterioară ne permite să spunem că nu vom avea probleme legate de insuficienţa buletinelor de vot”, a declar at Iurie Ciocan, secretarul CEC.


Buletinele de vot din „Urna specială” vor fi numărate şi prezentate CEC separat.

În scopul garantării securităţii procesului de votare la secţiile de votare din localităţile aflate în Zona de Securitate, CEC a făcut apel către observatorii naţionali, internaţionali şi Comisia Unificată de Control, pentru monitorizarea desfăşurării paşnice a procesului electoral în cadrul secţiilor de votare menţionate.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T