CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

AMN, obligată să retragă un spot electoral

Alianţa „Moldova Noastră” (AMN) este obligată să retragă din grila de emisie a instituţiilor audiovizuale spotul publicitar electoral în care utilizează imagini cu persoane maltratate şi decedate ca urmare a evenimentelor din 7 aprilie.
Info-Prim Neo, 15 iulie 2009, 14:28

2009-07-15/10:06/ Chisinau (IPN) O decizie în acest sens a fost adoptată de Comisia Electorală Centrală (CEC) în şedinţa de marţi, 14 iulie, ca urmare a contestaţiei din partea reprezentantului Partidului Comuniştilor (PCRM), transmite Info-Prim Neo.

PCRM a invocat în contestaţia depusă la CEC că spotul AMN ar fi în defavoarea sa.
„Se fac insinuări nepermise, care afectează grav imaginea şi defăimează concurentul electoral PCRM”, a menţionat Sergiu Sârbu, reprezentantul PCRM la CEC. Mai mult, el a spus că aceste imagini sunt este denaturate.

Iurie Ciocan, secretarul CEC, a subliniat că acţiunile concurenţilor electorali în favoarea sau defavoarea candidaţilor trebuie să ţină cont şi de aspectul de ontologic.

„Care ar fi unitatea de măsură ce arată gravitatea încălcării normelor etice. CEC nu poate aprecia acest lucru, ci doar instanţa de judecată”, a replicat Nicolae Răileanu, reprezentantul AMN la CEC. Nicolae Răileanu a mai spus că imaginile din spot corespund realităţii, pentru că au fost filmate în timpul protestelor de la 7 aprilie.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T