CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

AMN solicită investigarea unui presupus caz de mituire a judecătorilor CC

Alianţa "Moldova Noastră" (AMN) solicită examinarea unui presupus caz de mituire a judecătorilor Curţii Constituţionale de către preşedintele Vladimir Voronin.
INFOTAG, 16 iulie 2009, 16:48

Chişinău, 16 iulie ( INFOTAG ). Formaţiunea a făcut public demersul său către instituţiile responsabile joi, în cadrul unei conferinţe de presă.


După cum relatează agenţia INFOTAG, în demersul formaţiunii se precizează că, imediat după validarea alegerilor parlamentare, preşedintele Vladimir Voronin le-a oferit tuturor celor şase judecători ai CC "cîte un ceas elveţian de aur fiecăruia, costul fiind în jurul a 3 mii de euro fiecare".

AMN susţine că sursele din care au fost achiziţionate aceste ceasuri nu sînt cunoscute şi nici un document oficial în acest sens nu a fost publicat în "Monitorul Oficial".

Formaţiunea atrage atenţia că, potrivit legislaţiei în vigoare, judecătorii nu au dreptul să primească cadouri care ar valora mai mult decît echivalentul unui salariu.

În demers se mai menţionează că preşedintele Curţii Constituţionale, Dumitru Pulbere, a recunoscut recent, într-un interviu televizat, că judecătorii au primit aceste ceasuri de la şeful statului.

Partidul a cerut organelor abilitate să verifice cazul şi să-i aducă la cunoştinţă rezultatele investigaţiilor.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T