CăutareSr
24 septembrie 2020
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Dan Caranfil, liderul studenţilor basarabeni din Iaşi, arestat

Dan Caranfil, liderul studenţilor basarabeni din Iaşi, a fost reţinut ieri, 18 iulie, la vama Leuşeni, din motive încă neanunţate de autorităţile R. Moldova.
azi.md, 19 iulie 2009, 10:53

Mişcarea Acţiunea Europeană a adreasat o scrisoare deschisă premierului Zinaida Greceanâi în care îi solicită să prezinte în public, "în regimn de urgenţă, informaţii privind motivele care au stat la baza reţinerii în vama Leuşeni a liderului studenţilor basarabeni din Iaşi, Dan Caranfil".

 

"Avînd în vedere numeroasele abuzuri împotriva tinerilor, de care se fac vinovaţi întocmai reprezentanţi ai structurilor de ordine ale statului, Mişcarea Acţiunea Europeană face apel să comunicaţi imediat opiniei publice din Republica Moldova toate informaţiile pe care le deţineţi cu privire la situaţia lui Dan Caranfil. Vă cerem acest lucru deoarece avem exemple grăitoare asupra modului dur în care instituţiile pe care le gestionaţi au înţeles să “apere” cetăţenii Republicii Moldova, prin intervenţii soldate cu moartea nevinovată a trei tineri şi cu rănirea a alte sute de copii. Suntem îndreptăţiţi să fim extrem de îngrijoraţi faţă de ceea ce se profilează drept un nou abuz împotriva cetăţenilor moldoveni care au opţiuni politice anticomuniste" - se  spune în declaraţie.  

Unimedia scrie că, potrivit unuia dintre martorii oculari,  pretextul reţinerii lui Dan Caranfil ar fi fost "deținerea unui computer personal, pe care era instalată versiunea nelicențiată a sistemului de operare Windows".

La orele 18:30, Caranfil a plecat din vama Leușeni spre Chișinău, fiind însoțit de trei persoane din cadrul Direcţiei de prevenire şi combatere a delictelor cibernetice, informatice şi transnaţionale a MAI. Oficialii urmează să verifice toată informația deținută pe computerul portabil a lui Dan Caranfil, a declarat pentru UNIMEDIA George Mocanu, președintele Organizației de tineret a PLDM.

Conform siteului PLDM, Dan Caranfil, student la Iaşi,  a fost unul dintre vorbitorii la mitingul PLDM  din 22 februarie în sprijinul votului de peste hotare. Potrivit Unimedia, Dan Caranfil este membru al Partidului Liberal Democrat din R.  Moldova.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T