CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

CEC a precizat actele care pot fi prezentate la votare

Comisia Electorală Centrală (CEC) a făcut marţi unele precizări referitor la actele de identitate în baza cărora cetăţenii Republicii Moldova vor putea vota.
INFOTAG, 28 iulie 2009, 18:39

Chişinău, 28 iulie ( INFOTAG ). După cum relatează agenţia INFOTAG, aceste acte sînt: buletinul de identitate al cetăţeanului Republicii Moldova, cu fişa de însoţire în care se indică domiciliul sau reşedinţa alegătorului pe teritoriul secţiei de votare; paşaportul de tip ex-sovietic modelul anului 1974 cu menţiunea privind cetăţenia Republicii Moldova, numărul de identificare de stat al persoanei fizice (IDNP) şi înregistrarea la domiciliu; paşaportul de tip ex-sovietic modelul anului 1974 fără număr de identificare de stat (IDNP) cu menţiunile: "valabil pe un termen nelimitat", cetăţenia Republicii Moldova şi înregistrarea la domiciliu; actul de identitate provizoriu de tip F-9 cu menţiunile privind cetăţenia Republicii Moldova, domiciliul titularului; paşaportul pentru intrare - ieşire din ţară, livretul de marinar la secţiile de votare constituite peste hotarele Republicii Moldova; livretul militar pentru ostaşii în termen, livretul eliberat de Centrul Serviciului Civil pentru persoanele care satisfac serviciul civil (de alternativă).


Pentru scrutinul din 29 iulie 2009, CEC a permis cetăţenilor Republicii Moldova să participe la votare în baza buletinelor de identitate (paşapoartelor de intrare-ieşire pentru alegătorii din afara ţării) cu termen expirat.

De asemenea, CEC a permis cetăţenilor care nu au înregistrare permanentă sau temporară la domiciliu să voteze în secţiile de votare corespunzătoare locului de înregistrare la ultimul domiciliu.

Comisia a mai precizat că ştampila "29.07.09 ALEGERI" se va aplica în actul de identitate a tuturor alegătorilor care vor participa la votare în calitate de măsură de control pentru neadmiterea multiplei votări.

Alegătorii, care şi-au pierdut actele de identitate sau la care acestea au expirat, vor putea solicita gratuit, inclusiv în ziua alegerilor, de la secţiile (birourile) evidenţă şi documentare a populaţiei actul de identitate provizoriu de tip F-9 cu menţiunile privind cetăţenia Republicii Moldova şi domiciliul titularului.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T