CăutareSr
26 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Serafim Urechean a votat "pentru viitor, prosperitate şi integrare europeană"

Serafim Urechean, liderul Alianţei "Moldova Noastră" (AMN), susţine că a votat "pentru viitor, prosperitate şi integrare europeană". O declaraţie în acest sens el le-a făcut jurnaliştilor după ce şi-a exercitat dreptul de vot.
INFOTAG, 29 iulie 2009, 12:26

Chişinău, 29 iulie ( INFOTAG ). După cum relatează agenţia INFOTAG, liderul AMN a menţionat că, de asemenea, şi-a dat votul pentru evitarea oricărui fel de tensiuni în societate, "împotriva provocărilor comuniste de tensionare a relaţiilor interetnice", împotriva corupţiei.

Serafim Urechean a spus că îşi doreşte revenirea la vechea modalitate de alegere a preşedintelui republicii de către întreg poporul.

"Spre regret, astăzi preşedintele nu este un tată al naţiunii" a declarat el.

Liderul AMN a menţionat că formaţiunea sa îşi propune drept scop să vină la guvernare, împreună cu Partidul Liberal şi Partidul Liberal Democrat din Moldova, pentru a scoate ţara din sărăcie.

El este convins că acest scop poate fi atins doar pe calea promovării unei integrării europene sincere şi i-a acuzat pe comunişti de faptul că "balansarea între est şi vest a făcut Moldova nu doar cea mai săracă ţară din Europa, dar şi una dintre cele mai sărace din lume".

"Vom da un nou imbold procesului de integrare europeană, ca Moldova să ajungă în UE, acolo unde-i este locul istoric", a declarat Serafim Urechean.

Întrebat de jurnalişti despre o posibilă cooperare după alegeri cu Partidul Democrat, liderul AMN a spus că mai întîi "trebuie ca PD să ajungă în Parlament". Totodată, el a declarat că "PD tot timpul a fost un partid de buzunar".

El a admis o posibilă colaborare în viitor cu comuniştii, doar cu două condiţii: fără Vladimir Voronin; dacă comuniştii acceptă 15 principii ale AMN, primul dintre care fiind integrarea europeană.

Serafim Urechean a venit la votare cu nepoţica sa de 5 ani, care le-a recitat jurnaliştilor sloganurile electorale ale AMN.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T