CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Liderul PLDM, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu ex-premierul Ion Sturza

Mai mulţi analişti politici consideră că Ion Sturza ar putea fi o candidatură de compromis pentru funcţia de preşedinte, care ar putea fi susţinută şi de partidele democratice, şi de comunişti.
INFOTAG, 11 august 2009, 14:46

Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), a avut marţi o întrevedere cu ex-premierul Ion Sturza. Cei doi au luat masa împreună la un restaurant din Chişinău.

După cum relatează agenţia INFOTAG, acum cîteva zile, fiind solicitat de presă să spună dacă Ion Sturza ar putea fi candidatul coaliţiei de guvernare la funcţia de preşedinte al ţării, Vlad Filat a răspuns că "Ion Sturza are toate calităţile necesare pentru a deveni preşedinte".

La rîndul său, Ion Sturza a spus că se simte destul de confortabil în mediul de business, dar a evitat să dea un răspuns clar la întrebarea: Cum ar proceda dacă i s-ar propune funcţia de preşedinte.

În opinia mai multor analişti politici, Ion Sturza ar putea fi o candidatură de compromis pentru funcţia de preşedinte, care ar putea fi susţinută şi de partidele democratice, şi de comunişti.

Opoziţia are 53 de mandate de deputat din 101. Aceasta este suficient pentru a forma organele de conducere a Parlamentului şi Guvernul, dar pentru alegerea noului preşedinte mai are nevoie de opt voturi.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T