CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

„The Economist": Republica Moldova, tara cu democratie defectuoasa

Republica Moldova face parte din categoria tarilor cu democratie defectuoasa, potrivit „Indicatorului democratiei al „The Economist" pentru anul 2008 (EIU Democracy Index), comunica DECA-press.
DECA-press, 10 noiembrie 2008, 16:27

 Republica Moldova face parte din categoria tarilor cu democratie defectuoasa, potrivit „Indicatorului democratiei al „The Economist" pentru anul 2008 (EIU Democracy Index), comunica DECA-press.

„The Economist" plaseaza Republica Moldova pe locul 62 din 167 tari ale lumii, dupa nivelul de avansare a democratiei.

Rezultatele Moldovei au ramas neschimbate fata de indicii obtinuti anul trecut.

Problemele democratiei in Moldova se axeaza pe functionarea guvernarii (4.29 din 10 puncte), culturii politice si participarii politice a populatiei.

Republica Moldova si Ucraina raman unicele state democrate din spatiul CSI. Cu toate acestea,  scorul Moldovei este destul de scazut fata de alte tari din Europa.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T