CăutareSr
8 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Structura Guvernului a fost modificată

În structura noului Guvern va fi instituită Agenţia Turismului şi un Minister al Tineretului şi Sportului. Problemele turismului au fost excluse din ministerul menţionat, în urma amendamentelor mai multor deputaţi.
Info-Prim Neo, 18 septembrie 2009, 12:12

2009-09-18/11:36/ Chisinau (IPN) Propunerile au fost adoptate în lectura a doua cu votul majorităţii deputaţilor vineri, 18 septembrie, transmite Info-Prim Neo.

Amendamentul despre separarea componentei turismului de tineret şi sport aparţine deputatului PLDM, Vlad Filat. Acesta a fost propus după ce un grup de tineri a protestat, în dimineaţa zilei de vineri în faţa Palatului Republicii, împotriva comasării domeniului tineretului cu cel al sportului şi al turismului.

Hotărârea despre structura Guvernului a fost votată în a doua lectură, fără a accepta propunerile fracţiunii Partidului Comuniştilor (PCRM) de modificare a structurii.

La şedinţa anterioară, fracţiunea PCRM s-a declarat nemulţumită de structura noului Guvern adoptată în prima lectură. Deputaţii comunişti nu erau de acord cu lichidarea Ministerului Reintegrării şi a Ministerului Administraţiei Publice Locale, precum şi cu includerea Agenţiei „Apele Moldovei”, a Camerei de Licenţiere, a Serviciului Vamal în subordinea altor ministere.

Mari nemulţumiri a stârnit şi prevederea potrivit căreia membrii noului Guvern vor avea dreptul să deţină şi cetăţenia altui stat.

De la şedinţa parlamentului de vineri, 18 septembrie, lipsesc 10 deputaţi comunişti, printre care şi liderul fracţiunii PCRM, Vladimir Voronin.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T