CăutareSr
25 mai 2020
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Protestele în centrul capitalei continuă, urmăreşte în direct

Nemulţumiţii de majorarea tarifelor pentru apă, canalizare şi transportul public au revenit în dimineaţa zilei de miercuri, 30 septembrie, în faţa Primăriei, unde continuă să scandeze: „Jos noile tarife”.
Text - Info-Prim Neo, Video - privesc.eu, 30 septembrie 2009, 10:27

2009-09-30/10:20/ Chisinau (IPN) Organizatorul protestelor, ONG „Salvgardare”, susţine că singurul argument adus de primarul Dorin Chirtoacă pentru justificarea scumpirilor este faptul că în raioanele republicii tarifele sunt mai mari. Ei îl cheamă să rezolve mai întâi problemele municipiului şi abia după să îşi facă griji pentru locuitorii altor localităţi.

Preşedintele ONG-ului, Maia Laguta a cerut comisarului adjunct al sectorului Centru al capitalei, Lilian Luca, să asigure ordinea publică prin stabilirea unui cordon de poliţişti în jurul protestatarilor, pentru a-i împiedica pe aceştia să blocheze circulaţia transportului, precum au procedat marţi.

Luca i-a explicat reporterului Info-Prim Neo că, în cazul în care în faţa Primăriei se vor aduna mai mult de 300 de persoane, poliţiştilor le va fi greu să asigure ordinea şi protestatarii vor fi invitaţi să se deplaseze în Piaţa Marii Adunări, unde este mai mult spaţiu şi vor încăpea mai multe persoane, fără a prejudicia accesul altor cetăţeni la transport.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care protestatarii vor refuza să plece din faţa Primăriei, Luca a spus că poliţia va interveni numai în cazul încălcării ordinii publice, de exemplu prin blocarea circulaţiei transportului.

În după amiaza zilei va avea loc şedinţa extraordinară a Consiliului municipal Chişinău, în cadrul căreia aleşii locali urmează să aprobe Regulamentul cu privire la compensaţiile individuale. Protestatarii se arată nemulţumiţi şi spun că primarul Dorin Chirtoacă i-a minţit că în cadrul acestei şedinţe va fi revizuită decizia anterioară a CMC privind majorarea tarifelor.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T