CăutareSr
27 mai 2020
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Şedinţa Parlamentului a fost amânată

Premierul a motivat prin faptul că miniştrii, care deţin temporar şi funcţia de deputat, trebuie să fie prezenţi la întrevederile cu delegaţia suedeză, condusă de ministrul de externe al Suediei.
Info-Prim Neo, 16 octombrie 2009, 09:43

Şedinţa în plen a Parlamentului, preconizată pentru vineri, 16 octombrie, a fost amânată pentru marţi, 20 octombrie.

Propunerea a aparţinut prim-ministrului Vlad Filat. Premierul a motivat prin faptul că miniştrii, care deţin temporar şi funcţia de deputat, trebuie să fie prezenţi la întrevederile cu delegaţia suedeză, condusă de ministrul de externe al Suediei, Carl Bildt.

Delegaţia suedeză se află într-o vizită de o zi la Chişinău în contextul intensificării dialogului dintre Moldova şi Uniunea Europeană şi-şi propune drept scop familiarizarea mai detaliată cu programul de guvernare a noilor autorităţi în vederea identificării unor modalităţi concrete de sprijin în realizarea obiectivului de integrare europeană şi implementarea reformelor anunţate de către Guvernul moldovenesc, se precizează într-un comunicat de presă al ministerului de externe de la Chişinău.

Carl Bildt va avea întrevederi cu Mihai Ghimpu, preşedinte interimar al Moldovei şi preşedinte al Parlamentului, Serafim Urecheanu, prim-vicepreşedinte al Parlamentului, Vlad Filat, prim-ministru, Iurie Leancă, viceprim-ministru, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, cu lideri de partide parlamentare.

În cadrul discuţiilor vor fi examinate obiectivele prioritare privind negocierile noului Acord de asociere, lansarea discuţiilor referitoare la liberalizarea regimului de vize cu UE şi negocierea Acordului de Liber Schimb Aprofundat. Pe agenda discuţiilor se află şi examinarea posibilităţilor acordării de asistenţă financiară din partea instituţiilor europene în vederea depăşirii crizei economice în Moldova.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T