CăutareSr
25 mai 2020
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Farmaciile fără măşti şi medicamente

Ministrul Sănătăţii, Vladimir Hotineanu a cheamat reprezentaţii farmaciilor să nu majoreze preţurile şi să asigure populaţia cu medicamente antivirale.
www.scoaladejurnalism.md, 5 noiembrie 2009, 18:09
 

Pe fundalul unei situaţii pandemice, farmaciile au scumpit medicamentele antigripale cu circa o treime. Ieri, măştile de protecţie costau un leu. Astăzi preţul lor varia între unu şi doi lei şi puteau fi găsite doar în câteva farmacii. Chişinăuienii sunt nevoiţi să colinde mai multe spiţerii pentru a găsi medicamentele necesare.

Potrivit farmaciştilor, cererea la antivirale a survenit în urma creşterii numărului de bolnavi de gripă. Ei afirmă că nu dispun de stocuri suficiente de medicamente şi măşti de protecţie. Aceiaşi situaţie se întâlneşte şi în centrele raionale.

"Medicamentele se vând foarte repede. Farmaciile sunt nevoite să solicite comenzi mari şi de aceea ele ajung cu întârziere", a spus Ala Musteaţă, farmacistă din Ialoveni.

Maria Plăcintă, farmacistă din Hânceşti a confirmat că în ultimele trei zile a vândut o cantitate mare de medicamente şi măşti, iar la moment nu ştie când vor fi suplinite stocurile.

Astăzi au fost depistate încă 25 de cazuri de gripă de tip nou, asfel numărul total de bolnavi se ridică la 65.

Autori: Stela Jmena, Cristina ZavatinComentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
oxanika, 5 noiembrie 2009, 19:40
Cât de uşor se fac banii astăzi - ai nevoie de o reţea de farmacii şi o isterică naţională.
leon, 5 noiembrie 2009, 18:30
Da eri în parlament Hotineanu se bătea în piept, că măşti şi medicamente antigripale în farmacii sunt cât hăul şi pârăul. Într-o noapte s-a făcut totul deficit?
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T