CăutareSr
25 mai 2020
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Şcolile vor recupera orele după program individual

Şcolile au fost închise pentru o săptămână prin decizie de guvern, după ce două focare de gripă pandemică au fost depistate intr-un liceu şi un colegiu din capitală.
www.scoaladejurnalism.md, 6 noiembrie 2009, 17:36
Aviz la Liceul Minerva din capitala
Aviz la Liceul Minerva din capitala

Ministerul Educaţiei nu are  o poziţie fermă privind durata vacanţei de toamnă a copiilor şi nu  oferă o recomandare generală pentru toate şcolile din republică, privind recuperarea orelor.  Consiliera Ministrului Educaţiei, Agnesa Eftode, a declarat că  „ Mai curând acestea vor depinde de evoluţia epidemiei în Moldova. Ministerul Educaţiei va reveni asupra deciziei sale în funcţie de evenimente.Fiecare şcoală în parte va decide cum să recupereze lecţiile din săptămîna de vacanţă prelungită.Şcolile nu vor învăţa în vacanţa de Crăciun", afirmă Agnesa Eftode.

Directoarea adjunctă a liceului Teoretic „Minerva" din capitală, Tatiana Jalbă  a spus că„ studiile nu vor avea de suferit, deoarece există deja un mecanism de recuperare a orelor. Cel mai probabil recuperarea lecţiilor se va produce în una din cele 2 vacanţele de primăvară, care sunt sunt foarte apropiate una de alta, şi ar fi mai eficient decât să extindem orarul lecţiilor sau să învătăm în zilele de sîmbăta".

Din cauza gripei pandemice şi universităţile vor trimite studenţii acasa săptămâna viitoare. Singurele care vor continua să funcţioneze sunt grădiniţele de copii, dar şi în aceste condiţii parintii sunt sfatuiti sa-si reţină copiii acasa.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T