CăutareSr
25 mai 2020
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Un jurnalist este în greva foamei de nouă zile

Mihai Conţiu cere reabilitarea imaginii sale şi a ziarului Moldova Suverană. Starea sănătăţii lui este bună, deşi consumă doar apă şi tutun.
www.scoaladejurnalism.md, 6 noiembrie 2009, 17:47
Mihai Conţiu spune ce acţiuni va întreprinde dacă procuratura nu se va autosesiza

Conţiu a declarat că în mod normal ar fi trebuit să apară un medic, pentru a constata de cât timp este în grevă. Însă jurnalistul consideră că aceştia vor apărea doar în aproximativ 20 de zile. "Mă simt bine, sunt în grevă de nouă zile. Am mai făcut greva foamei vreo 20 de ani în urmă şi efectele apar mai târziu. Acum doar simt că obosesc mai repede", a mai adăgat Conţiu.

Doina Costin, coordonator al Serviciului juridic al Centrului pentru Jurnalism Independent, a participat la monitorizarea unor procese ale mass-media în judecată. Procese pierdute de Mihai Conţiu şi Moldova Suverană fiindcă aceştia au făcut uz de un limbaj agresiv care sfidează etica jurnalistică. "Domnul Conţiu probabil consideră că limbajul şi modalitatea sa de a scrie este acoperită de articolul zece al Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului, însă acest articol, pe lângă dreptul la liberă exprimare, prevede şi anumite limite care vin să protejeze dreptul altor persoane la reputaţie şi demnitate", a spus Doina Costin.

Pe 29 octombrie, jurnalistul a intrat în greva foamei. Acesta a declarat că împotriva lui au fost declanşate numeroase acte de agresiune "din zona grupării care sprijină actuala guvernare". Potrivit lui acest lucru a demarat demult, dar a culminat dupa moartea lui Grigore Vieru. Despre procesele înaintate împotriva lui, Conţiu crede că sunt atacuri concertate pentru a desfiinţa ziarul Moldova Suverană.

Autori: Irina Gotişan, Vlada Ciobanu, Victor Ciobanu

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T