CăutareSr
17 iulie 2019
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Televiziunea din Bălţi şi-a sistat transmisiunea

Compania "Teleradio Bălţi" şi-a sistat transmisiunea, conform hotărîrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA).
INFOTAG, 17 noiembrie 2009, 17:24

Solicitat de corespondentul INFOTAG, membrul CCA, Corneliu Mihalache, a spus că primăria, care deţine 100% din acţiunile companiei, trebuie să efectueze reorganizarea acesteia.

"Potrivit legii, toate companiile publice ai căror fondatori este administraţia publică locală, trebuie privatizate, precum televiziunea Euro-TV, postul de radio Antena-C", a spus el.

Mihalache a menţionat că problemele cu televiziunea din Bălţi existau demult şi CCA a insistat în repetate rînduri asupra privatizării acesteia.

"Dar graba cu care a fost luată această hotărîre provoacă rezerve, în pofida asigurărilor date de primărie privind continuarea procesului de reorganizare", spune membrul CCA.

Mihalache consideră că sistarea transmisiunii poate conduce la închiderea postului, deoarece în acest timp compania ar putea pierde nu doar cîteva frecvenţe, ci şi furnizorii de publicitate.

"Hotărîrea CCA se înscrie suspect în practica tot mai deasă din ultimul timp de închidere a mass-media cu difuzare în limba rusă", a menţionat el.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T