CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Recomandări MAE alegeri prezidenţiale/referendum – Votul are loc duminică, 22 noiembrie

Alegerile pentru Preşedintele României şi referendumul naţional au loc în România duminică, 22 noiembrie.
MAE al României, 20 noiembrie 2009, 17:03

În ceea ce priveşte specificul votului din străinătate, MAE al României reaminteşte pe scurt:

- Cetăţenii români din străinătate care vor dori să voteze la alegerile prezidenţiale/referendumul naţional din 22 noiembrie  2009 vor putea să o facă şi în situaţia în care se află temporar în străinătate. Aşadar, turiştii vor putea vota.

- Cetăţenii români pot vota în străinătate pe baza următoarelor documente: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar, titlul de călătorie, valabile în ziua votării. Pentru a-şi putea exercita dreptul la vot, cetăţenii români trebuie să deţină acte de identitate valabile.

- Conform  legislaţiei în vigoare (Legea 370/2004) votarea începe şi în străinătate  la ora 7.00, ora locală şi se desfăşoară până la ora 21.00, ora locală, când secţia de votare se închide. Pe uşa secţiei de votare se vor afişa orele între care se desfăşoară procesul de votare.

- MAE  a organizat în total, în străinătate, 294 de secţii de vot. Lista secţiilor de vot pentru români de peste hotare, precum şi adresele acestora  se regăseşte pe site-ul MAE, link: http://www.mae.ro/pdf/AP2009/2009.10.14_Sectii_votare.pdf şi pe site-urile misiunilor diplomatice. Vă recomandăm să o consultaţi din timp.

MAE vă recomandă să ţineţi cont de specificul votării în străinătate şi să vă prezentaţi din timp pentru a vă exercita dreptul de vot.

Informaţii privind procedura de vot precum şi alte materiale utile se regăsesc în cadrul secţiunii dedicate alegerilor prezidenţiale şi referendumului de pe site-ul MAE, link: http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=40633 şi pe site-urile misiunilor diplomatice.

De asemenea, informaţii suplimentare referitoare la organizarea alegerilor prezidenţiale şi a referendumului naţional în străinătate pot fi urmărite pe contul de Twitter al MAE, link: http://twitter.com/MAERomania, precum şi pe pagina de Facebook a MAE, link: http://www.facebook.es/pages/Bucharest-Romania/Ministry-of-Foreign-Affairs-Romania/151413047167.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T