CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

CEC cheama alegatorii sa se inregistreze la organul administratiei publice locale

Comisia Electorala Centrala (CEC) atrage atentia persoanelor cu drept de vot care, dupa ultima participare la alegeri, si-au schimbat locul de sedere ca pot sa-si declare noul loc de sedere la organul administratiei publice locale.
INFOTAG, 25 decembrie 2008, 16:44

Chisinau, 25 decembrie ( INFOTAG ). Comisia Electorala Centrala (CEC) atrage atentia persoanelor cu drept de vot care, dupa ultima participare la alegeri, si-au schimbat locul de sedere ca pot sa-si declare noul loc de sedere la organul administrarii publice locale.

In comunicatul CEC, citat de INFOTAG, se aminteste ca, pentru a fi inscrisi in lista de alegatori in sectia de votare corespunzator locului sederii, cetatenii trebuie sa depuna, cu cel tirziu 45 de zile inainte de ziua alegerilor parlamentare din anul 2009, o declaratie pe proprie raspundere in acest sens.

Ceilalti alegatori voteaza la sectia de votare in perimetrul careia isi au domiciliul. Studentilor care au resedinta in complexele studentesti ale institutiilor de invatamint trebuie sa voteze la sectia de votare in a carei raza teritoriala au resedinta.

Daca alegatorul isi schimba domiciliul in perioada dintre data intocmirii listelor electorale si data alegerilor, acesta poate solicita biroului electoral al sectiei de votare, un certificat pentru drept de vot. In acest caz, in ziua votarii alegatorul se va prezenta la sectia de votare cu actul de identitate si cu certificatul pentru drept de vot.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T