CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Cum poate arăta noul guvern al lui Băsescu

Realegerea lui Traian Băsescu în funcţia de preşedinte deschide mai multe variante pentru formarea viitorului guvern: menţinerea formulei Negoiţă, asocierea cu liberalii sau încercarea unui guvern minoritar alături de UDMR, minorităţi, independenţi şi atragerea unui grup de fugari din PSD şi PNL.
Money Channel, 8 decembrie 2009, 12:40

Probabila victorie a lui Traian Băsescu pentru un nou mandat de preşedinte al României redeschide toate jocurile politice, susţin analiştii politici contactaţi de REALITATEA.NET. Şeful statului şi-a exprimat de altfel, în campania electorală, preferinţa pentru o guvernare de dreapta, formată din PD-L şi PNL şi nu a respins în ultima vreme varianta Klaus Johannis. Totuşi, Johannis a anunţat luni categoric că nu va accepta să fie premierul lui Băsescu.

"Din momentul în care se vor valida rezultatele alegerilor, va începe un proces de repoziţionare a puterii. Vom avea parte fie de strategii colaborare, fie de strategii de conflict. Cred că ţine de înţelepciunea tuturor liderilor politici importanţi: Traian Băsescu, Crin Antonescu şi Mircea Geoană. Mi-e foarte greu să spun dacă actuala coaliţie dintre PSD-PNL şi UDMR va rezista. Ea a apărut dintr-o nevoie electorală, nu a fost construită din timp, iar omul-pivot al ei - Klaus Johannis - este şi el rezervat. Pentru PD-L, probabila încercare de a construi o coaliţie pe calea regală cu 2 sau 3 partide s-ar putea să fie o opţiune importantă", afirmă sociologul Vasile Dâncu.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T