CăutareSr
26 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Enoraşii care au doborât Menora evreiască, par a fi aceiaşi care au împroşcat cu ouă în clădirea ziarului "Timpul de dimineaţă" în 2007

Declaraţia a fost oferită pentru UNIMEDIA de către Janeta Hanganu, avocatul cotidianului "Timpul de dimineaţă" la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în dosarul „atacului cu ouă".
Unimedia, 14 decembrie 2009, 12:27

Credincioşii de la Biserica „Sfânta Paraschiva", împreună cu alţi protestatari de la Asociaţia religioasă "Sfânta Maică Matrona", care au doborât ieri Menora evreiască, par a fi acelaşi grup de enoriaşi, care au împroşcat cu ouă în clădirea ziarului Timpul de dimineaţă la 15 ianuarie 2007.

"Acest grup religios figurează ca agresor al redacţiei "Timpul de dimineaţă" din ianuarie 2007. Avem şi documente, care demonstrează implicarea acestuia", a declarat avocatul Hanganu pentru UNIMEDIA.

"Cu toate acestea, protoiereul Anatolie Cibric, conducând acest grup religios, nu a fost atras la răspundere în acest caz. Plus, Cibric a declarat ulterior că nu a fost implicat la agresarea redacţiei Timpul, ci doar se afla întâmplător în trecere pe alături", a mai menţionat Janeta Hanganu.

Amintim că, la 15 ianuarie 2007, un grup autointitulat „creştin" a împroşcat cu ouă în clădirea ziarului "Timpul de dimineaţă" şi a dat foc la mai multe ziare, în semn de protest faţă de un articol publicat de redacţie. Potrivit cotidianului, în acel articol ex-premierul Vasile Tarlev era acuzat ca a predicat de pe amvon.

Ulterior, în aprilie 2007, „Timpul de dimineaţă" a depus o plângere la CEDO, invocând încălcarea dreptului la libera exprimare, iar autorităţile de la Chişinău urmau să ofere explicaţii la CEDO în cazul „atacului cu ouă" asupra ziarului.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T