CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Mihai Ghimpu: Liudocika, moi uvajenia!

Deputaţii din Alianţă i-au aplaudat marţi, pe cei patru comunişti care au decis să părăseasă corabia PCRM.
Moldova Azi, 15 decembrie 2009, 11:12

După ce Vladimir Ţurcan a anunţat plecarea celor patru, deputaţii Alianţei pentru Integrare Europeană au aplaudat, iar speakerul Mihai Ghimpu a exclamat: "Liudocika, moi uvajenia", ceea ce în traducere ar însemna: "Liudocika, cu tot respectul!".

"Mihai Ghimpu i-a daruit un buchet de trandafiri albi Ludmilei Belcenkova, felicitând-o pentru curaj. "A fi femeie înseamnă mult, dar a fi o femeie frumoasă şi mai mult", a spus Ghimpu.

La remarca lui Iurie Muntean despre corabia PCRM care a devenit mai uşoară, Mihai Ghimpu a lansat replica:  "Nu contează greutatea corabiei, dacă are gaură".

La rândul său, preşedintele Comisiei juridice, Ion Pleşca s-a adresat către Iurie Muntean: "Vreau să-i spun acelui june, Muntean, cred ca Iura îi spune... Noi am mai avut în Parlament unul Iura...".

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T