CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Participarea Moldovei la concursul internaţional "Eurovision" va costa 25-30 mii euro

Participarea Moldovei la concursul internaţional de muzică "Eurovision-2010" va costa 25-30 mii euro.
INFOTAG, 17 decembrie 2009, 10:53

Aceasta este taxa de participare la concurs.

După cum transmite INFOTAG, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul comitetului organizatoric al "Eurovisionului" în Moldova, Vitalie Cojocaru, a spus că interpreţii moldoveni pot depune cerere de participare la preselecţia naţională a concursului "Eurovision-2010", a cărui finală va avea loc în luna mai 2010 la Oslo (Norvegia).

Potrivit lui, la concurs pot participa persoane cu o piesă compusă după 1 octombrie 2009. Durata piesei nu trebuie să depăşească trei minute, pe scenă se permite prezenţa a cel mult şase persoane. Participanţii trebuie să aibă cel puţin 16 ani.

"Credem că vor fi depuse circa 50 de cereri de participarea din partea interpreţilor moldoveni. Preselecţia naţională se va desfăşura în două etape. La prima etapă juriul va selecta cele mai bune 25 de piese. Etapa a doua presupune evoluarea concurenţilor la un concert, care va fi transmis în direct. Cîştigătorul va fi ales prin votul juriului şi prin SMS-urile spectatorilor", a spus Cojocaru.

Cererile de participare pot fi depuse pînă la 8 ianuarie.

INFOTAG precizează: Moldova a participat pentru prima dată la concurs în anul 2005, cînd formaţia "Zdob şi Zdub" s-a clasat pe locul şase. În 2006 la Atena Moldova a fost reprezentată de duetul Arsenium şi Natalia Gordienco, care a ocupat locul 20. În 2007 Natalia a ocupat locul 10. În 2008 Moldova a fost reprezentată de Geta Burlacu, care nu s-a calificat în finală, iar în 2009 Nelly Ciobanu a ocupat locul 14 cu piesa "Hora din Moldova".Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T