CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Poliţia a găsit la Chişinău ...un excavator furat din Italia

Datorită cooperării cu Interpol şi cu poliţia moldovenească, carabinierii italieni au găsit, la Chişinău, un excavator furat în Italia, costul căruia este de 90 mii de euro.
Moldova Azi, 28 decembrie 2009, 16:32

Publicaţia italiană "Il resto del Carlino", citată de agenţia de ştiri "Novii Reghion", scrie că proprietarul excavatorului "Caterpillar" a fost îngrijorat de faptul că echipamentul nu a fost restituit la timp de compania de construcţii care l-a luat în chirie.

Poliţia italiană, prin intermediul sistemului antifurt prin satelit, instalat pe excavator, a stabilit traseul exact de deplasare a echipamentului care a trecut prin Austria, Ungaria, România şi Moldova, iar după fotografiile făcute de pe satelit au stabilit cu exactitate locul în care se afla excavatorul la Chişinău.

Cu ajutorul informaţiilor primite de la consulatul italian de la Chişinău, poliţia moldoveană a reuşit nu doar să găsească excavatorul furat, dar şi să-l şi aresteze pe şoferul camionului care a transportat echipamentul din Italia.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T