CăutareSr
12 noiembrie 2019
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Peste 50 de comunişti au aderat la "Moldova Unită"

Fiodor Negru, ex-viceprimarul mun. Chişinău şi ex-consilierul municipal al fracţiunii PCRM, care timp de 10 ani a fost membru al comitetului raional PCRM din sectorul Buiucani al capitalei, a părăsit, împreună cu alţi 50 colegi de comitet, rândurile PCRM şi a aderat la Partidul „Moldova-Unită".
Info-Prim Neo, 20 ianuarie 2010, 18:39

Acesta a anunţat miercuri, 20 ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă că nu este de acord cu hotărârile adoptate de conducerea de vârf a partidului şi cu politica de cadre a acesteia. Potrivit lui Negru, experineţa Comitetului din sectorul Buiucani, arată că propunerile înaintate de alţi membri de partid sunt ignorate, impunându-se voinţa conducerii de vârf a partidului.

„Toţi comuniştii sunt transformaţi într-o maşină de vot. Sunt ignorate opiniile comuniştilor care zi de zi merg în teritoriu, stau de vorbă cu cetăţenii şi cunosc problemele lor. Este imposibil sa-mi vad viitorul în rândurile PCRM. Timp de 10 ani în acest Comitet am avut o activitate destul de amplă, am participat la mai multe campanii electorale, am purtat responsabilitatea pentru agitaţia electorală. În acest partid este o goană permanentă după cifre, se menţine tendinţa de a aduce la cunoştinţa oamenilor informaţia care nu corespunde realităţii. Democraţia în PCRM este prea departe", susţine Fiodor Negru.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
uucycxpucmoc, 21 ianuarie 2010, 05:22
Pana ce comunistii carmuiau in tara, el era orb la ceea ce se petrecea in randurile lor, acum cand e dat afara din guvern impreuna cu restul PCRM-ului, a primit o revelatie "divina", ca PCRM nu mai este bun de nimic si e timpul sa se dea cu alta vopsea. S-a vopsit pe de-afara altfel, dar pe de-nauntru?
Ionel, 20 ianuarie 2010, 22:28
...deschis, clar... Iata deci cum arata PCRM-ul din interior!!! Poate vor intelege si cei ce inca n-au inteles, si-i mai sustin inca.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T