CăutareSr
2 iulie 2020
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Premierul lituanian va promova interesele Republicii Moldova la Washington

Premierul Lituaniei Andrius Kubilius s-a arătat dispus să promoveze interesele Republicii Moldova, nu doar în Uniunea Europeană, ci şi la Washington, unde va efectua o vizită săptămâna viitoare.
Moldova Azi, 26 ianuarie 2010, 17:38
 

În cadrul vizitei oficiale la Chişinău, premierul lituanian Andrius Kubilius a participat, împreună cu omologul său moldovean, la şedinţa în plen a delegaţiilor oficiale.

Andrius Kubilius s-a arătat convins de faptul că Republica Moldova va deveni membră a Uniunii Europene. „Guvernul Dvs. a reuşit să aducă un suflu nou în relaţia Republica Moldova - Uniunea Europeană şi noi suntem dispuşi să vă ajutăm să utilizaţi la maxim toate oportunităţile ce există", a menţionat Andrius Kubilius în cadrul şedinţei.

Prim-ministrul a spus că Lituania este gata să ofere Republicii Moldova asistenţă în implementarea reformelor şi standardelor europene. De asemenea, Andrius Kubilius a menţionat că urmare a evoluţiei relaţiilor între Republica Moldova şi UE, din ultima perioadă, ţara noastră devine mai atractivă pentru investitorii străini.

Totodată, premierul lituanian a spus că Preşedinţia Lituaniei în OSCE este foarte importantă pentru Republica Moldova, având în vedere conflictul transnistrean.

Vlad Filat a menţionat că Moldova mizează pe susţinere în găsirea unei soluţii durabile pentru conflictul transnistrean.

Vlad Filat a spus că Republica Moldova a simţit susţinerea Republicii Lituania pe plan extern şi şi-a exprimat speranţa că vizita delegaţiei lituaniene la Chişinău va da un nou impuls colaborării bilaterale pe multiple planuri.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului moldovean, cei doi premieri au avut marţi şi o întrevedere bilaterală, care a precedat şedinţa în plen a delegaţiilor.
În cadrul întrevederii, cei doi premieri au abordat aspecte ce ţin de relaţiile bilaterale, perspectiva dezvoltării lor şi au făcut un schimb de opinii referitor la situaţia din cele două ţări.

Vlad Filat a menţionat că situaţia din Republica Moldova nu este una simplă şi a precizat că nu este vorba doar despre criza economică şi politică, ci şi de cea de sistem.

Totodată, premierul Republicii Moldova a spus că noua guvernare şi-a stabilit obiective clare şi are voinţă politică pentru realizarea lor. Vlad Filat a menţionat, în context, că guvernarea simte susţinerea populaţiei în realizarea obiectivului de integrare europeană.

Premierul Republicii Lituania Andrius Kubilius a spus că Lituania şi Republica Moldova au o istorie comună şi că ţara sa este gata să susţină Republica Moldova pe calea aderării la Uniunea Europeană.

„Moldova a fost, este şi va fi întotdeauna o ţară europeană şi sunt sigur că într-o zi Republica Moldova va deveni membră a UE. Acesta nu este doar scopul Guvernului moldovean, este şi scopul nostru. Acest lucru înseamnă că ambele guverne, şi noi ca premieri, trebuie să ne facem temele de acasă. Şi le vom face", a dat asigurări premierul lituanian, în cadrul unei scurte declaraţii de presă făcute după semnarea, împreună cu premierul moldovean Vlad Filat, a unei Declaraţii comune cu privire la cooperarea în domeniul integrării europene.

Amintim că premierul Republicii Lituania Andrius Kubilius întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova în perioada 26-27 ianuarie

 

 

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
andrei_badea, 21 februarie 2010, 01:55
!i!i!i! Intraţi în cel mai popular joc strategic !i!i!i! ajută la dezvoltarea Moldovei !!! Aici poţi avea afacerea ta, poţi crea partidul tău , să fii alesul poporului în Congress şi chiar să devii Preşedintele ţării!. Îţi oferim o viaţă alternativă în eRepublik! Accesaţi pe următorul link: http://www.erepublik.com/en/referrer/The_Form
http://www.erepublik.com/en/referrer/The_Form
http://www.erepublik.com/en/referrer/The_Form
http://www.erepublik.com/en/referrer/The_Form
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T