CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Liberalii propun "Actiunii Europene" si PNL sa nu participe la alegeri

Partidul Liberal (PL) a propus Partidului National-Liberal si Miscarii "Actiunea Europeana" sa renunte la alegeri si sa sprijine liberalii care, la rindul lor, se obliga sa-i asigure cu locuri in guvern.
INFOTAG, 15 ianuarie 2009, 15:57

Chisinau, 15 ianuarie ( INFOTAG ). Partidul Liberal (PL) a propus Partidului National-Liberal (PNL) si Miscarii "Actiunea Europeana" (MAE) sa renunte la alegeri si sa sprijine liberalii care, la rindul lor, se obliga sa-i asigure cu locuri in guvern.

Dupa cum transmite INFOTAG, propunerea a venit din partea vicepresedintelui PL, Anatol Salaru, imputernicit sa poarte negocieri cu alte formatiuni politice.

PL considera ca refuzul PNL si MAE de a participa la alegeri va duce la limpezirea situatiei din spectrul politic democratic si va crea conditii bune pentru unificarea acestor formatiuni dupa alegeri.

In acelasi timp, PL nu este disponibil sa includa pe listele sale reprezentantii altor partide, ca sa nu se expuna unor eventuale probleme pe care i le-ar putea crea Ministerul Justitiei si CEC.

PNL a respins propunerea PL sub pretextul ca este interesat de politica care se va face in viitorul parlament, si nu de functiile tehnice din guvern.

PNL a declarat ca, la moment, cel mai important lucru este obtinerea unei majoritati parlamentare proeuropene, iar apoi, daca va fi necesar, partidul isi va delega profesionistii in guvern. PNL si MAE intentioneaza sa prezinte in viitorul apropiat guvernul de umbra.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T