CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Alegerile parlamentare din R. Moldova ar putea avea loc pe 5 aprilie

Potrivit unor deputati, aceasta data [a fost stabilita] la sedinta fractiunii parlamentare majoritare a Partidului Comunist .
INFOTAG, 15 ianuarie 2009, 16:01

Chisinau, 15 ianuarie ( INFOTAG ). Alegerile parlamentare din Moldova ar putea avea loc, mai curind, pe 5 aprilie. Aceasta parere este confirmata de mai multi deputati cu care a dialogat reporterul INFOTAG.

Potrivit deputatilor, aceasta data [a fost stabilita] la sedinta fractiunii parlamentare majoritare a Partidului Comunist si, "daca nu se va intimpla nimic neprevazut in urmatoarele trei saptamini, data va fi confirmata oficial de parlament".

Potrivit surselor, data alegerilor va fi anuntata oficial pe 2 februarie, cind, dupa toate probabilitatile, va avea loc deschiderea oficiala a sesiunii de primavara a parlamentului. Anterior se presupunea ca data alegerilor va fi aprobata intr-o sesiune extraordinara a parlamentului pina la sfirsitul lunii ianuarie.

Sursele nu exclud posibilitatea revederii pragului electoral, care constituie 6%. Sondajele sociologice arata ca, daca pragul electoral ramine neschimbat, in parlament vor intra doar PCRM, Alianta "Moldova Noastra", Partidul Liberal si Partidul Liberal-Democrat. In opinia observatorilor, sanse reale ar avea Partidul Democrat, Partidul Social-Democrat, Partidul Popular Crestin-Democrat si Uniunea Centrista din Moldova.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T