CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Senatorul Viorel Badea şi-a lansat Biroul parlamentar de circumscripţie la Chişinău

Acesta este primul cabinet pe care un parlamentar din România îl deschide în Republica Moldova.
Moldova Azi, 3 februarie 2010, 15:13
 

Senatorul român, vicepreşedintele Comisiei pentru Politică Externă a Parlamentului României, Viorel Badea a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Chişinău că este convins că va avea o colaborare eficientă cu autorităţile de la Chişinău şi a spus că în curând va fi reactivat şi comitetul interparlamentar de colaborare România - RM.

Viorel badea a menţionat că Biroul parlamentar va avea drept sarcină acordarea sprijinului pentru cetăţenii români, dar şi neromâni, în soluţionarea problemelor ce ţin de competenţa senatorului de circumscripţie. El a menţionat că asemenea birouri vor fi deschisă în curând la Cahul şi Bălţi.

Biroul parlamentar de circumscripţie va fi situat în incinta centrului comercial „Le Roi" şi va deveni funcţional de la 1 martie 2010.

Viorel Badea a spus că la biroul va lucra două ore pe zi, timp în care o asistentă va prelua toate cererile şi petiţiile cetăţenilor. „Personal, voi veni cel puţin o dată la 5 săptămâni şi mă voi afla câte 2 zile, timp în care voi avea întrevederi cu cei care s-au înscris în audienţă", a precizat Viorel Badea.

Senatorul a mai spus că din 1 martie, la Chişinău va funcţiona şi un Oficiu pentru afaceri şi investiţii, amplasat în incinta aceluiaşi centru comercial „Le Roi". Oficiul va fi instituit de către o organizaţie neguvernamentală din România şi va oferi asistenţă pentru investitorii străini care vin în Republica Moldova. Potrivit senatorului, prin intermediul acestui oficiu vor fi atraşi potenţiali investitori din Europa de Vest. „Companiile româneşti nu pot face faţă unor investiţii masive în Republica Moldova, de aceea vom invita companii mari din Germania, Austria, Belgia, Spania să investească în Republica Moldova", a spus Viorel Badea.

Cu ocazia deschiderii biroului parlamentar şi a Oficiului pentru afaceri şi investiţii, la Chişinău au sosit mai mulţi parlamentari şi senatori, în special din Moldova de peste Prut, precum şi numeroşi oameni de afaceri.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
niro, 21 martie 2010, 12:35
Incearca si tu!! Nu trebuie sa vinzi si nu trebuie sa investesti ! Vrei sa castigi niste bani stand in fata pc doar cateva minute/zi?Acum ai ocazia,te inscrii si primesti 0.01$ pt. fiecare click din sectiunea View Advertisments. Plata se face garantat, poti citi pe net despre acest lucru.
Acceseaza linkul http://www.neobux.com/?rh=6E666E64
Intra zilnic pe link-urile pe contul tau in sectiunea View advertisments(undeva in dreapta sus a contului) si aceseaza link-urile de acolo ca sa cresti suma stransa.
Plata se poate face prin PayPal, mai jos gasesti link-ul unde iti poti face cont pe PayPal:
www.paypal.com
uucycxpucmoc, 4 februarie 2010, 08:05
Treptat, treptat si comisii ale parlamentului roman se vor muta la Chisinau, si intr-o dimineata ne vom trazi in Romania. Sunt sigur atunci nimeni nu isi va aduce aminte de independenta Moldovei pentru care "se lupta" acum.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T