CăutareSr
26 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Viorel Badea: Armata rusă este un microb pe corpul Republicii Moldova

În cadrul unei conferinţe de presă la Chişinău, senatorul român Viorel Badea a pledat pentru retragerea cât mai grabnică a armatei ruse din Moldova.
Moldova Azi, 3 februarie 2010, 15:36

"România nu face presiuni asupra Republicii Moldova. Noi suntem foarte convinşi că Republica Moldova este un stat suveran. Este un stat care trebuie să decidă plenar şi individual asupra viitorului său.Tocmai din acest motiv apelăm către cancelariile europene să facă tot necesarul pentru ca armata rusă să se retragă din regiunea transnistreană", a declarat miercuri la Chişinău, senatorul român, vicepreşedintele Comisiei pentru Politică Externă a Parlamentului României, Viorel Badea.

„Este foarte important, pentru că în momentul în care ai în organismul tău ai un microb, iar acest microb nu este înconjurat de anticorpi, se formează o boală. Or, scuzaţi-mă, armata rusă este un corp străin în corpul Republicii Moldova", a declarat Viorel Badea.

Senatorul a pledat pentru reluarea negocierilor în format 5+2 pentru a fi soluţionată această situaţie, „care este totalmente contra naturii".

În această ordine de idei, fiind solicitat de jurnalişti, senatorul a spus că proiectul de constituire a batalionului mixt româno-moldovean este încă valabil. Proiectul de constituire a batalionului mixt a fost înaintat de către România în 2001, atât la NATO cât şi la forurile europene.

"Da, cu siguranţă, acest demers a rămas în continuare activ pe agenda noastră. Se vor face toate aceste demersuri. Deja avem un dialog în acest sens cu partenerii noştri europeni şi eu consider, ca şi Dvs, că aceasta ar fi cea mai obiectivă manieră de a ne implica în soluţionarea situaţiei din regiunea Transnistria", a mai declarat senatorul Viorel Badea.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T