CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Bogdan Ţârdea: Instalarea scutului antirachetă în românia va determina Rusia să nu-şi retragă arsenalul din Transnistria

Politologul crede că dimpotrivă, Rusia, cu susţinerea Ucrainei, ar putea să-şi fortifice rolul în regiune.
INFOTAG, 9 februarie 2010, 10:31

Într-un interviu acordat corespondentului INFOTAG expertul susţine că este dreptul legal al României, în calitate de membru NATO, să-şi instaleze un scut antirachetă.

"Acest lucru înseamnă că România devine un partener strategic al NATO şi o piesă grea în sistemul european de securitate. Dacă pînă acum România era privită ca cea mai săracă ţară din UE, acum rolul acesteia va spori considerabil. În acelaşi timp, reacţia Rusiei nu s-a lăsat mult aşteptată şi aceasta a adoptat o nouă doctrină militară potrivit căreia NATO devine duşmanul numărul unu al Rusiei", susţine Ţârdea, care nu exclude că în aceste condiţii rachetele ruseşti vor fi îndreptate împotriva Bucureştiului.

Totodată, expertul susţine că prin această decizie România va avea mari probleme din punct de vedere diplomatic şi economic cu Rusia.

"România şi aşa plăteşte cel mai scump preţ pentru gazul rusesc", a spus Ţârdea.

El crede că de acum încolo România îşi va intensifica prezenţa culturală, economică şi politică în R.Moldova, prin diverse proiecte interguvernamentale şi interparlamentare.

"Reacţia Rusiei însă va fi direct proporţională cu cea a României. În aceste condiţii, R.Moldova va deveni teatrul contradicţiilor dintre Rusia şi Ucraina pe de o parte şi România pe de altă parte", susţine politologul.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
istina, 16 februarie 2010, 09:10
"analizele" acestui "expert" coincid unu la unu cu aberatiile lui voronin.Se pune intrebarea,el tot e platit de rusia,e tot ajent cgb,cum si voronin? De 20 ani rusii is-i mentin fortele armate pe teritoriul MOLDOVEI sai nu l-am auzt pe acesta sa se revolte,acuma numai intentia de amplasare la facut sa hamae.
danciistrate, 14 februarie 2010, 14:55
Bogdan Ţârdea: Instalarea scutului antirachetă în românia va determina Rusia să nu-şi retragă arsenalul din Transnistria

chiar dacă nu era instalat acel scut, ce putea determina rusia să îți retragă arsenalul???


Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T