CăutareSr
23 aprilie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Starea poetului Grigore Vieru ramane grava, medici de la Bucuresti sunt in drum spre Chisinau

Poetul Grigore Vieru a fost internat în noaptea de joi spre vineri, 16 ianuarie, în secţia reanimare a Spitalului de Urgenţă din capitală, în urma unui accident rutier.
Info-Prim Neo, 16 ianuarie 2009, 11:34

2009-01-16/18:08/ Chisinau (IPN) Starea poetului Grigore Vieru este in continuare foarte grava. O echipa de medici de la Bucuresti este in drum spre Chisinau (ora 18.00). Consiliul de specialisti de la Spitalul de Urgenta revizuiesc tactica de tratament o data la 2 ore.

„Cand specialistii din Romania vor sosi, vom forma inca un consiliu impreuna", a declarat pentru Info-Prim Neo Grigore Ciobanu, director general al Spitalului de Urgenta din Chisinau. Medicii moldoveni au consultat telefonic si un profesor de la Cluj.

Tratamentul este revizuit o data la 2 ore, insa organismul poetului nu a reactionat deocamdata. Grigore Vieru ramane in coma „Este prea devreme. Sunt primele 24 de ore dupa un traumatism foarte grav. Deocamdata, luptam cu stabilizarea functiilor vitale", a precizat Ciobanu.

Starea soferului automobilului, directorul adjunct al ansamblului „Joc" este stabila. Spre deosebire de Grigore Vieru, Gheorghe Munteanu este constient, dar si el a fost grav ranit. A suferit traumatism cranio-cerebral grav, contuzia cutiei toracice, fractura de stern". Munteanu va trebui sa continue tratamentul. „Vom asigura succesul in cazul domnului Munteanu", spune Grigore Ciobanu.

Accidentul rutier a avut loc in noaptea de 15 spre 16 ianuarie, ora 01.30 la km 9+350m a traseului R-3 Chisinau-Hancesti-Cimislia-Basarabeasca. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, impactul s-a produs cel mai probabil din cauza conditiilor climaterice nefavorabile si a vitezei sporite. Vicedirectorul „Joc", care se afla la volanul automobilului „Opel Astra", a pierdut controlul masinii si s-a tamponat in banda de separare a drumului.

Politia cerceteaza cazul pentru a stabili toate circumstantele impactului.

 Starea poetului Grigore Vieru este critica

Chisinau (IPN) Grigore Vieru se afla conectat la aparatul de respiratie artificiala si urmeaza tratamentul stabilit de o comisie de specialisti din intreaga tara. Medicii depun toate eforturile, dar situatia poetului este foarte grava, a declarat pentru Info-Prim Neo Grigore Ciobanu, director general al Spitalului de Urgenta din Chisinau.

In urma accidentului de circulatie produs in noaptea trecuta, Grigore Vieru a suferit politraumatism, traumatism cranio-cerebral inchis, contuzie cerebrala, traumatism toracic inchis, contuzia cordului si a plamanilor si contuzia organelor abdominale. Cele doua infarcte anterioare pe care le-a avut poetul complica starea acestuia.

El a fost internat la Spitalul de Urgenta in noaptea de joi spre vineri, 16 ianuarie, in jur de ora 1.55. Automobilul in care se afla s-a izbit violent in regiunea comunei Danceni, Ialoveni, intr-un gazon de flori, aflat la o bifurcatie pe traseul care duce spre Chisinau.

Potrivit Eleonorei Tcaci, seful substatiei medicale de urgenta Ialoveni, ambulanta a fost solicitata la ora 1.25 noaptea. Poetul se afla in automobil. Era in stare confuza, avea dureri de cap si plagi sangerande ale fetii. In rani avea cioburi de sticla de la parbriz. Soferul automobilului, vicedirectorul Ansamblului „Joc", Gheorghe Munteanu nu a fost internat, insa medicii nu exclud ca ulterior vor aparea complicatii si el va avea nevoie de ingrijiri medicale.

Cei doi se intorceau la Chisinau din sudul republicii.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T