CăutareSr
2 iulie 2020
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Liderul PDM despre acordurile cu România, scutul anti-rachetă şi Comisia de la Veneţia (AUDIO)

Interviu cu liderul Partidului Democrat din Moldova Marian Lupu.
LIna Grâu pentru Moldova Azi, 10 februarie 2010, 23:35
Foto Agerpres
Foto Agerpres

Marian Lupu s-a declarat optimist privind posibilitatea de a încheia cu România un aranjament cu privire la graniţă, care ar putea avea denumirea de tratat de frontieră sau acord cu privire la regimul de frontieră.

Referindu-se la un acord politic de bază, Lupu a spus că există spaţiu pentru dialog în vederea identificării formei acestui acord, care să reflecte principiile în relaţiile dintre o ţară membră a UE şi o ţară care îşi declară puternic aspiraţiile sale europene.

Liderul PDM susţine că trebuie mai întâi studiate avantajele şi dezavantajele amplasării scutului anti-rachetă american în România. Totodată, el spune că această decizie are un impact, ce se răfrânge asupra întregii regiuni. Marian Lupu susţine că amplasarea scutului anti-rachetă ar putea avea atât efecte positive, cât şi negative asupra Republicii Moldova, dar că acestea trebuie studiate în cadrul unui dialog european - UE plus ţările vecine şi Rusia.

Referitor la vizita preşedintelui Comisiei de la Veneţia la Chişinău, liderul PDM a spus că aceasta este una foarte importantă, deoarece Comisia de la Veneţia este o organizaţie mandatată pe plan european nu doar cu poziţie consultativă, cum spun uniii. Potrivit lui Marian Lupu, opinia comisiei de la Veneţia, categoric, nu poate fi ignorată.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
istina, 16 februarie 2010, 09:00
Acest lup se crede mai destept decit Pentagonul? In SUA sau calculat toate variantele posibile,de-ci decizia e una bine gindita.Pe lup nu la-u consultat,nu e mare pacat.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T