CăutareSr
26 martie 2019
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Ştefan Urâtu - consilierul lui Ghimpu pe probleme politice

Preşedintele interimar, Mihai Ghimpu a semnat vineri, 12 februarie, decretul privind numirea lui Ştefan Urâtu în funcţia de consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în probleme politice.
DECA-press, 12 februarie 2010, 18:29

Ştefan Urâtu a fost preşedintele Comitetului Helsinki în Moldova. A candidat ca independent în alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009, acumulând 0,18 din sufragii, rezultat ce nu i-a permis să devină deputat.

Noul consilier al lui Ghimpu are 59 de ani şi s-a făcut cunoscut ca fiind unul dintre membrii "grupului Ilaşcu".

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
eugen_pinzari, 13 februarie 2010, 13:38
Am dubii despre intentia sincera a dlui Ghimpu de a combate coruptia. Este foarte bine cunoscut faptul ca sub conducerea Dlui Uritu Comitetul Helsinki din Moldova a fost exclus din Federatia Internationala Helsinki pentru ca Uritu a propus o mita de citeva mii de euro presedintelui Comitetului Helsinki din Suedia (Swedish Helsinki Committee - SHC) in timpul investigatiilor de fraude financiare in proiecte, finantate de ei si Agentia Suedeza pentru Dezvoltarea Internationala. Dl Dorin Chirtoaca lucra la Comitetul Helsinki tocmai in aceeasi perioada, fiind in cunostinta de cauza.

Mai mult, cei care au fost la adunarea generala a Comitetului prin 2005-2006 au aflat, ca Dl Stefan Uritu a vindut casa proprie Comitetului Helsinki, cu un pret exorbetant.

Sint sigur ca si Dl Chirtoaca, si Dl Ghimpu stiu de fraudele financiare enumerate mai sus. Insa faptul acesta nu i-a oprit sa-l includa pe Uritu mai intii in lista partidului pentru ultimele alegeri, si acum - sa-l numeasca consilier... :(

Rusine, Dle Ghimpu


Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T