CăutareSr
2 iulie 2020
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Monument pentru 7 aprilie?

Decizia Guvernului de a instala un monument în termen de 3 luni a stârnit controverse în rândurile criticilor.
www.scoaladejurnalism.md, 16 februarie 2010, 13:38

Autori: Vlada Ciobanu, Victor Ciobanu.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Ionel, 17 februarie 2010, 03:10
Populatia, inclusiv eu, asteapta de la puterea actuala ca sa-si expuna oficial parerea despre dezastrul si torturile persoanelor nevinovete, care au avut loc pe 7 aprilie 2009 si sa fie trasi la raspundere cei vinoveti, necatind la pozitia, care o ocupa in societate, si numai dupa aceia vom putea incepe discutia pe tema monumentului in cauza.
luminita, 16 februarie 2010, 16:59
Oameni buni ,pentru ce monument??? Pentru ca au nebunit si au aruncat cu pietre si au distrus un patrimoniu al satului?Spre ce mergem?Am ajuns ca face fiecare ce vrea.Degradam ca societate , degradam ca forta politica,pentru ca am sustinut si am crezut in culoarea verde.Vrem stabilitate,vrem siguranta in ziua de miine,dar totul pare o iluzie.......
micael, 16 februarie 2010, 16:14
un proverb moldovenesc spune "graba strică treaba" . Eu sînt romîn de origine moldovenească şi tot timpul îmi pun întrebarea - Ştefan cel Mare punea oare întrebarea cu limba ? El a luptat pentru reunificarea Statului - Moldovenesc şi acuma mulţi pun întrebarea ce a fost mai întîi oul sau găina şi alergă după favoruri şi cum ar intra în istorie, chiar în dauna propriului popor. Toţi politicienii actuali se află într-o euforie unionistă utopică şi destructivă, unde cu regret ca şi pe tipul stalinist se uită de factorul uman. Eu aş propune că să mai văre capurile în apă rece şi numai fundurile în maşini luxoase, deoarece Stati şi-a pus ca la poliişti geofaruri cu elita lui socrusu Diacov şi anturajul şi vreţi schimbări? Voi trăiţi de acuma în "rai" da vorbiţi despre ce ?
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T