CăutareSr
2 iulie 2020
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Europarlamentar român: Moldova are şansa să devină cel mai important stat din cadrul Parteneriatului Estic

După alegerile din Ucraina, dar şi datorită unor acţiuni ale noii administraţii de la Chişinău, Republica Moldova are şansa să devină cel mai important stat pentru UE din cadrul Parteneriatului Estic, potrivit europarlamentarului român Traian Ungureanu.
Moldova Azi, 16 februarie 2010, 18:08
Traian Ungureanu: Noua administraţie de la Chişinău pune Moldova într-o poziţie mult mai bună faţă de UE

„Noua administraţie de la Chişinău pune Moldova într-o poziţie mult mai bună. Am observat şi la Bruxelles şi Strasbourg o deschidere imediată, chiar spectaculoasă şi Moldova are şansa, în acest moment, şi cu un efort susţinut şi coerent să devină cel mai important şi cel merituos stat dintre statele angajate în Parteneriatul Estic. Republica Moldova se îndreaptă spre poziţia de stat principal în această schemă, mai ales după evenimentele electorale recente din Ucraina şi mai ales după îmbunătăţirea spectaculoasă a relaţiilor cu România", a declarat marţ, presei de la Chişinău, Traian Ungureanu, membrul delegaţiei Parlamentului European la Comitetul de Cooperare Parlamentară Uniunea Europeană - Republica Moldova.

Delegaţia Parlamentului European se află la Chişinău cu ocazia şedinţei Comitetului de Cooperare Parlamentară Uniunea Europeană - Republica Moldova.

Marţi, la Chişinău a avut o întrevedere a membrilor delegaţiei cu ministrul Justiţiei Alexandru Tănase, care a declarat ulterior că în cadrul întrevederii au fost discutate subiecte ce ţin de situaţia din justiţie, obstacolele cu care se confruntă şi soluţiile pe care le văd europenii şi partea de contribuţie externă pentru reformarea sistemului judecătoresc.

„Justiţia este o prioritate pentru Republica Moldova, reformarea acestui sistem, care este foarte dificilă şi greu de realizat rămâne o prioritate şi mizăm foarte mult pe asistenţa UE", a declarat presei Alexandru Tănase.

El a adăugat că aşteaptă sprijin din partea UE pe două direcţii - asistenţă în preluarea preluarea de know how şi asistenţă financiară. „Fără o infuzie substanţială în sistemul judecătoresc pentru a oferi o infrastructură adecvată, restul eforturilor riscă să rămână fără prea mari rezultate", a declarat Alexandru Tănase.

Cea de-a 12-ea reuniune a Comitetului de Cooperare Parlamentară UE - Republica Moldova se desfăşoară în perioada 16-17 februarie la Chişinău.

În seara zilei de marţi, 16 februarie delegaţia Parlamentului European va avea o întrevedere cu preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, preşedinte interimar al Republicii Moldova.

În finalul celei de-a doua sesiuni de lucru, miercuri, 17 februarie, copreşedinţii Comitetului de Cooperare Parlamentară UE - Republica Moldova vor susţine o conferinţă de presă.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T