CăutareSr
6 august 2020
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

2 martie, Ziua comemorării eroilor căzuţi pentru integritatea Moldovei

Guvernul a adoptat, miercuri, o decizie care stabileşte 2 martie Ziua de comemorare celor care şi-au pierdut viaţa în conflictul armat pentru integritatea şi independenţa Moldovei din 1991-1992.
DECA-press, 18 februarie 2010, 11:36

Vicepreşedintele Asociaţiei veteranilor de război „Tiras-Tighina", Sergiu Tataru, a spus în legătură cu această decizie că „demult trebuia de făcut acest lucru".

„Pentru noi ziua de 2 martie este una neagră şi suntem obligaţi să-i comemorăm pe camarazii care şi-au dat viaţa pentru independenţa şi integritatea ţării", a spus Tataru.

La acţiunile militare de pe Nistru au participat 29 de mii de persoane, dintre care peste 250 au decedat, alţi circa 300 de participanţi rămânând invalizi.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
luminita, 18 februarie 2010, 18:15
M-am mai referit la prostia ,,monumentul eroilor din 7 aprilie" dar de eroii de pe Nistru - cine-si mai aminteste ?Ai cui sint ei? Pentru monumentul eroilor de pe Nistru ridicat la Soroca cit i ani s-a rugat d-l Igor Focsa pe la fel si fel de ,,sponsori" pina l-au vazut finisat,Dar cine cunoaste citi fosti combatanti au unde locui ,cu ce-si achita serviciil.Mai acordati-le credite preferentiale,ca la Soroca au, inghetat" " de mult nimeni nu a primit si nici nu se vede vre-o speranta.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T