CăutareSr
2 iulie 2020
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Lenuţa Burghilă vrea să vrea să ajungă în Haiti cu o ”Doină”

Lenuţa Burghilă vrea sa cânte pentru Haiti.
PRO TV, 18 februarie 2010, 17:32

Artista a anunțat că va pleca în insula zguduită de recentul cutremur pentru a alina durerea oamenilor cu doine moldovenești cântate în franceză. Dar nu a uitat să ceară bani de la Guvern pentru asta.

Cu o doină, Lenuța Burghilă vrea sa aline durerea haitienilor care au suferit în urma devastatorului cutremur din ianuarie. Dar, ca să fie înţeleasă, doina va fi interpretată în franceză. Artista a cerut bani de la premier, citind un mesaj de pe foaie.

Şi daca tot a fost vorba de bani, jurnaliştii nu au ezitat să-i amintească artistei despre acuzaţiile aduse de către ministerul culturii, care susţine că aceasta ar fi irosit bani publici. Artista a recunoscut ca a primit de la autorităţile comuniste şi o maşină.

Pentru proiectul "Caravela culturii" autorităţile au alocat în patru ani aproximativ 5 mil. de lei.

 

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T