CăutareSr
2 iulie 2020
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Judecătorul Muruianu va fi sancţionat disciplinar

Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), Ion Muruianu va fi sancţionat disciplinar de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)
Moldova Azi, 23 februarie 2010, 14:49
Ion Muruianu: Cea mai neveridică afirmaţie este că, din cauza judecătorilor, statul a pierdut milioane de euro la CEDO.

O decizie în acest sens a fost adoptată marţi, 23 februarie în cadrul şedinţei CSM, ca urmare a declaraţiilor făcute de judecător la 13 februarie, numind jurnaliştii „câini turbaţi".

Membrii CSM au decis că va fi intentată procedura disciplinară împotriva lui Muruianu, sancţiunea urmând să fie decisă într-o şedinţă ulterioară.

Muruianu a declarat în cadrul şedinţei că regretă acea „frază nenorocită", menţionând însă că nu a fost interpretat corect, în plus, presa prin articolele sale critică, uneori pe nedrept judecătorii, spunând că cele mai grave şi incorecte sunt informaţiile, potrivit cărora, din cauza judecătorilor, statul a pierdut milioane de euro la CEDO.

Ion Muruianu a refuzat să comenteze decizia CSM, spunând că încă nu a luat cunoştinţă de aceasta şi reiterând că regretă cuvintele sale. Totuşi, Muruianu a spus că nu-şi va da benevol demisia.

În cadrul Adunării judecătorilor care a avut loc la 13 februarie, Muruianu a spus că jurnaliştii, "care sunt prin definiţie dulăi de pază ai societăţii, se transformă uneori în nişte câini turbaţi care devin periculoşi pentru societate prin minciunile pe care le răspândesc". Această declaraţie a provocat reacţii dure din partea jurnaliştilor, care au cerut demisia acestuia, însă o decizie în acest sens poate fi adoptată doar de Parlament.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
cabanos4, 23 februarie 2010, 16:42
Afara cu el ,Moldova a platit de ajuns pentru dosarele judecate de el la CEDO.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T