CăutareSr
21 ianuarie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Foşti miniştri de Interne, decoraţi cu distincţia „Crucea de merit"

Doi foşti miniştri de Interne au fost decoraţi de actualul ministru al Afacerilor Interne, Victor Catan, cu distincţiile „Crucea de merit".
DECA-press, 24 februarie 2010, 12:41

Este vorba de primul ministru de Interne al Republica Moldova, general-maiorul de poliţie Ion Costaş şi Mihail Plămădeală, general-maior de poliţie.

Ion Costaş, care a exercitat funcţia de ministru între 1990 şi 1992 a fost decorat cu cea mai înaltă distincţie a MAI cu prilejul zilei de naştere. Lui Mihail Plămădeală (ministru de interne între 1997 şi 1998) i-a fost acordată distincţia în legătură cu jubileului de 65 de ani.

Potrivit MAI, în cadrul ceremoniei de decorare, Victor Catan a spus că „activitatea profesională, desfăşurată în cadrul organelor afacerilor interne, a marcat viaţa fiecărui omagiat prin cimentarea sentimentului de iubire de ţară şi poporul ei"

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T