ПоискSr
29 января 2022 г.
Комментарии
Интервью

Георгий Руссу

Заместитель директора Центра по борьбе с экономическими преступлениями и коррупцией

Дела жертв трудового трафика «маринуют» в судебных инстанциях

Centrul de Investigatii Jurnalistice (CIN)

Одно из самых громких дел, возбужденных по факту торговли людьми в 2009 году, все еще в процессе рассмотрения в первой инстанции и нет никаких признаков того, что приговор будет вынесен в скором будущем.

Фотография недели
80_4dff5b0def856
80_4dff5b14244d9
125_4dff5b08de461

Флэш-моб "+1 голос" для мобилизации избирателей © Moldova Azi

Scriitorul Ion Druta a fost decorat de Voronin cu ordinul “Bogdan Intemeietorul”

Astfel, Ion Druta, care este membru titular al Academiei de Stiinte si laureat al Premiului de Stat al Republicii Moldova, a devenit primul cavaler al ordinului “Bogdan Intemeietorul”.
Stirea Zilei, 8 сентября 2009 г., 18:15

Potrivit decretului semnat astazi de catre presedintele in exercitiu, Vladimir Voronin, inalta distinctie de stat i-a fost oferita lui Ion Druta “in semn de profunda gratitudine pentru contributia sa deosebita la renasterea nationala, pentru merite in dezvoltarea relatiilor culturale cu tarile straine si activitate prodigioasa in vederea sporirii prestigiului Moldovei pe plan international”.

"Operele Dumneavoastra de o inalta tinuta artistica, civica si patriotica au contribuit la trezirea si la afirmarea constiintei nationale, la dobandirea si consolidarea independentei Republicii Moldova, la educarea patriotica si la cultivarea dragostei de neam si de trecutul sau istoric”, i-a spus Voronin lui Druta, potrivit unui comunicat al institutiei prezidetniale.

Ordinul “Bogdan Intemeietorul” a fost instituit de Voronin cu ocazia aniversarii a 650-ea a Statului Moldovenesc.

“Acest ordin reprezinta o cruce in flori de crin asezata pe o stea compusa din fascicole de raze. Crucea este incarcata cu un medalion rotund, avand in relief efigia simbolica a domnului tarii. Pentru ca nu s-au pastrat imagini cu portretul Domnului Bogdan I s-a recurs la o imagine simbolica conventionala a suveranului calare, specifica pentru sigilografia si numismatica europeana de epoca. Crucea in flori de crin e o referire la stema dinastica a Musatinilor”, se mai spune in comunicatul Presedintiei.Мнения читателей
Последние коментарии:
timur, 8 сентября 2009 г., 21:12
Ce urmăreşte prin aceasta autorul decretului respectiv, care-i spre plecare din post?..Nu se ştie...
Авторизируйтесь чтобы иметь возможность комментировать.
T