CăutareSr
17 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

De ziua lor, flori și în transportul public

9 martie 2011, 09:52

De ziua lor, femeile și în transportul public au primit flori. Astfel, toate doamnele și domnișoarele care au călătorit cu autobuzele de pe ruta 122 din capitală, dar și de pe alte rute din suburbii, administrate de compania Ruta-Prim, au primit în dar câte o garoafă. Florile au fost împărțite de actori ai teatrului ”Satiricus”, dar și de angajații companiei.

Pentru femei gestul actorilor a fost o surpriză, multe din ele recunosc că garoafa oferită în transportul public a fost prima felicitare cu ocazia zilei de 8 martie.

Unele femei care au călătorit de câteva ori cu autobuzele de pe rută au primit în dar mai multe flori, însă cele mai multe privilegii le-au avut taxatoarele. Acestea au fost felicitate practic la fiecare stație.

Florile au fost împărțite de actori pe bulevardul Ștefan cel Mare, iar în alte sectoare ale capitalei prin care trece ruta 122 femeile au fost felicitate de angajații companiei. În acest scop, administraţia rutei a cumpărat cca 1000 de flori.

Actorii de la teatrul Satiricus le-au dăruit doamnelor și domnișoarelor flori nu doar în autobuze, dar și în stradă, la stații. Nu înainte, însă, de ași felicita propriile soții.

Sursa: Jurnalism de Artificii


Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T