CăutareSr
2 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Data:    Categoria:    

PNUD: Creşterea economică a Moldovei s-a datorat preţurilor crescute la alimente în lume

Radio Europa Liber... 4 august 2011, 13:37

Creşterea economică impresionantă a Moldovei nu este însoţită şi de o creştere a locurilor de muncă, a declarat economistul superior al biroului pentru Europa şi CSI al Programului ONU pentru dezvoltare, Ben Slay, citat de agenţia Moldpres, relatează Europa Liberă.

Chişinăul va avea un buget mai mare cu jumătate de miliard

Info-Prim Neo 3 august 2011, 15:23

Bugetul municipiului Chişinău pentru anul viitor va fi mai mare cu 26%. Potrivit viceprimarului Mihai Furtună, cele mai mari acumulări vor veni din impozitul pe venit aplicat persoanelor juridice.

Curtea de Conturi: Ministerul Agriculturii a prejudiciat bugetul naţional din 2010 cu peste jumătate de milion de lei

Radio Europa Liber... 3 august 2011, 14:59

Curtea de Conturi a anunţat că Ministerul Agriculturii a adus prejudicii de peste jumatate de milion de lei bugetului în 2010, platind ilegal funcţionarilor compensaţii pentru concedii nefolosite, sporuri pentru vechime în muncă şi depăşind fondul de salarizare, relatează Europa Liberă.

Oficial moldovean: Experienţa Indiei în domeniul "e-guvernării" este extrem de necesar R. Moldova

azi.md 2 august 2011, 15:17

Declaraţia a fost făcută de Secretarul General al Guvernului RM, Victor Bodiu, la Delhi, India, în timpul întrevederii cu Sachin Pilot, Ministrul de Stat pentru domeniul TIC, în cadrul vizitei desfăşurate în ţara asiatică, în perioada 1-5 august curent.

Trupe de carabinieri vor fi dislocate în teritoriu pentru supravegherea ordinii publice

Info-Prim Neo 28 iulie 2011, 11:54

În raioane vor fi dislocate trupe de carabinieri pentru supravegherea ordinii publice. Despre aceasta a anunţat ministrul de interne, Alexei Roibu, la şedinţa trimestrială a ministerului pe care îl conduce.

Politica tarifară la gaze va fi cercetată de o comisie parlamentară

Info-Prim Neo 28 iulie 2011, 11:18

Biroul permanent al Parlamentului a decis formarea unei comisii speciale pentru examinarea politicii de calculare a tarifelor la gazele naturale. Comisia va fi creată în cadrul Comisiei parlamentare permanente economie, buget şi finanţe.

ROSPOTREBNADZOR a rebutat mai puţin vin moldovenesc în 2011 decât în anul trecut

INFOTAG 28 iulie 2011, 11:11

În primele şapte luni ale anului curent, Serviciul sanitar federal al Rusiei "Rospotrebnadzor" a rebutat doar 14 loturi de vin moldovenesc sau cu 140 loturi de vin mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului 2010.

Moldovenii plătesc de 3,5 ori mai puţin pentru gazele naturale decât suedezii

INFOTAG 27 iulie 2011, 15:35

Printre cele 32 de state din Europa, Moldova ocupă poziţia a 26-a la capitolul mărimea tarifului la gazele naturale pentru consumatorii finali.

T