CăutareSr
29 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Studenţii poliţişti vs Cetăţeni

«La 7 aprilie a fost ca la armată... Ne-au adus şi ne-au lăsat în spatele Guvernului, iar în timpul zilei nu ne-au dat nimic de mâncare», povesteşte unul din tinerii poliţişti puşi să «apere» instituţiile statului în aprilie 2009.
Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism, 7 aprilie 2010, 16:53

«Am stat până la 2 noaptea şi am avut ordin să nu atacăm pe nimeni". Tânărul, student la Academia de Poliţie, susţine că nu avea pregătirea şi experienţa necesare pentru a interveni şi a calma mulţimea: "Eram ca bobocii sau, mai bine zis, ca turma de oi în faţa lupului".

"A doua zi, pe data de 8, ni s-a dat o conservă de carne şi o pâine la patru băieţi", mărturiseşte tânărul. "Cu această mâncare a trebuit să rezistăm până noaptea târziu". Băiatul povesteşte că mulţi din părinţii colegilor săi au depus plângeri pentru că copiii lor au fost răniţi în timpul protestelor.

Conform datelor oficiale, la 7 aprilie au fost răniţi peste 200 de poliţişti, iar alţi 50 au fost spitalizaţi.

Autor Cristina Zavatin, ŞSAJ

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T