CăutareSr
1 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii ... 1 iunie 2011, 12:00

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Anorexie nervoasă: Frumuseţe care duce la psihiatrie

Alla CEAPAI, Şcoa... 30 mai 2011, 12:10

Medicii recunosc că aceasta este o maladie care se tratează foarte greu, iar uneori este incurabilă, şi poate duce la deces. Cu toate acestea, persoanele care suferă de această maladie, dar şi familiile lor nu beneficiază de un ajutor medical adecvat. Spitalul de Psihiatrie din Chişinău oferă pacienţilor cu anorexie câteva paturi întrun salon comun, şi doar câteva dintre cele mai elementare medicamente. Clinicile private, unde lucrează aceiaşi specialişti din clinicile de stat, oferă ceva mai mult, dar la preţuri greu de acoperit pentru o familie cu venituri medii. Astfel, persoanele cu anorexie rămân să sufere şi mai profund efectele acestei maladii rare din cauza societăţii în care trăiesc.

Experţii IDIS "Viitorul": Imediat după alegeri, autorităţile trebuie să soluţioneze crizele „puse la rece" pe durata campaniei

IDIS Viitorul 19 octombrie 2010, 10:04

Înrolarea actorilor politici într-un război electoral dintre cele mai crâncene stoarce toată energia actorilor politici, într-o perioadă marcată de crize a căror rezolvare nu suportă amânare sau soluţii de moment.

Arma energetică a Rusiei ca instrument de presiune şi de influenţă în spaţiul ex-sovietic (cazul Republicii Moldova şi al Ucrainei)

Alexandru Baltag, ... 29 iunie 2010, 16:37 1

Studiu realizat de Alexandru Baltag, expertu asociat al Asociaţiei pentru Politică Externă.

Cine sunt cetăţenii moldoveni ce îl ajută în afaceri pe oligarhul român Vântu

Ion PREAŞCĂ 21 septembrie 2010, 17:56

Scandalul de săptămâna trecută cu încarcerarea magnatului român Sorin Ovidiu Vântu (patronul grupului Realitatea din România, Publica TV din Republica Moldova etc.) a scos la iveală, implicarea activă în afacerile acestuia a mai multor cetăţeni moldoveni.

Vrem sau nu vrem, vom plăti datoriile Transnistriei pentru gaze

Ion PREAŞCĂ 18 mai 2010, 17:10

Aproximativ astfel ar trebui să interpretăm rezultatele proceselor de judecată intentate de Gazprom la Curtea Internaţională de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a Federaţiei Ruse, filialei sale din Moldova - companiei "Moldovagaz".

Ratificarea Statutului Curţii Penale Internaţionale de la Roma - un subiect imperativ pe agenda europeană a Republicii Moldova

Mihail Popşoi, Ex... 1 iulie 2010, 12:38

În vederea anchetării celor mai atroce crime ale secolului XX - genocidul, crimele împotriva umanităţii şi crimele de război, comunitatea internaţională a înfiinţat tribunale ad-hoc, precum Tribunalele Militare Internaţionale de la Nürnberg şi Tokyo, Tribunalul Penal Internaţional pentru Rwanda şi Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie.

Dascălii pensionari

Şcoala de Studii ... 19 mai 2010, 16:52 audio

În acest an peste 1200 de tineri pedagogi sunt aşteptaţi în şcoli. Experienţa anilor precedenţi arată că doar 40% din absolvenţi aleg să lucreze ca pedagog.

Contabilitatea morţii

Şcoala de Studii ... 19 mai 2010, 16:47

La înmormântarea tatălui său, pe lângă lacrimi şi durere, Galina Chirvas a suportat o cheltuială mare şi la fel de mult efort fizic.

Catacombe identitare

Şcoala de Studii ... 19 mai 2010, 16:37

Cine locuieşte azi în satele basarabene din Ucraina?

Genocidul de la Katyn - Minciuna Kremlinului si tacerea Occidentului

Dinu Moraru 13 aprilie 2010, 12:06 1

Pe 17 septembrie 1939, conform protocolului aditional secret al Pactului Ribbentrop-Molotov, care prevedea impartirea Poloniei intre Germania si Uniunea Sovietica, Armata rosie a invadat partea de est a acestei tari.

Sergiu Creţu. Arhiva personală

A ratat un an din viaţă, pentru că, pe 7 aprilie, a ieşit în Piaţă

Şcoala de Studii ... 7 aprilie 2010, 17:20 1

Sergiu Creţu este un tânăr de 22 de ani. El a fost nevoit să renunţe la facultate, la sportul pe care-l practica de mai mulţi ani, iar acum nu e capabil nici să muncească pentru a se întreţine. Pentru că, pe 7 aprilie, a ieşit în Piaţă...

Piciorul lui Vasile după 1 an de la evenimentele din aprilie

Ploi de grenade la Parlament

Şcoala de Studii ... 7 aprilie 2010, 17:15

Pe 7 aprilie, Vasile, un tânăr originar din raionul Floreşti, care locuieşte de mai mulţi ani în Chişinău din curiozitate a ieşit în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Nu şi-a imaginat că în mai puţin de două ore avea să stea cu picioarele însângerate la Spitalul de Urgenţă

Proiectul Monumentului Libertăţii

Monument în amintirea victimelor din aprilie?

Şcoala de Studii ... 7 aprilie 2010, 17:12

Proiectul Monumentului Liberăţii va fi prezentat publicului pe 7 aprilie, la un an de la protestele de anul trecut.

Foto: MAEIE

Roma şi Chişinău: un mesaj european comun

MAEIE 26 februarie 2010, 11:24

Articol comun semnat de Iurie Leanca, Ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene al Republicii Moldova, si Franco Frattini, Ministrul Afacerilor Externe al Italiei, care apare la 26 februarie, în ziarele italiene „La Nazione", „Il Giorno", „Il Resto del Carlino" şi „Piccolo di Trieste".

     Nu exista alte articole în aceasta categorie
T