CăutareSr
29 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

277 rezultate găsite. Afisare rezultate de la 76 până la 100.
Gen-video

Leancă: În 3-4 luni ar putea începe negocierile pe marginea Acordului de liber schimb cu UE

Moldova Azi 9 iunie 2010, 10:22 audio

Autorităţile moldovene şi reprezentanţii Uniunii Europene comentează în termeni pozitivi desfăşurarea negocierilor privind semnarea Acordului de asociere, după cea de-a treia rundă de negocieri care a avut loc la 7 şi 8 iunie curent, la Chişinău.

Gen-video

Radio România Actualităţi şi Radio Moldova au semnat un acord de colaborare pentru doi ani

Moldova Azi 7 iunie 2010, 17:01 audio

Administraţia Radio România examinează posibilitatea retransmiterii programelor sale pe teritoriul Republicii Moldova, a anunţat luni în cadrul unei conferinţe, Maria Ţoghină, preşedinte director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR).

Gen-video

Comisar european: Viitorul european al R. Moldova depinde şi de capacitatea guvernului de a gestiona spaţiul rural

Moldova Azi 4 iunie 2010, 12:59 audio

De capacitatea guvernului de a gestiona pe termen scurt, mediu şi lung spaţiul rural din punct de vedere economic şi social va depinde şi viitorul european al Republicii Moldova.

Gen-video

Decizia AIE: Referendum în septembrie, alegeri anticipate concomitent cu alegerile prezidenţiale - în noiembrie

Moldova Azi 3 iunie 2010, 12:56 audio

Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană au făcut publică decizia privind depăşirea crizei constituţionale din R. Moldova.

Gen-video

Vitalie Nagacevschi: Candidez la o funcţie, pe care dacă o iau, o să devin notoriu

Moldova Azi 3 iunie 2010, 11:46 audio

Juristul Vitalie Nagacevschi, a negat faptul că ar fi renunţat la mandatul de deputat pentru a candida pentru o funcţie de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Gen-video

Moldova încearcă să se lepede de comunism

Moldova Azi 31 mai 2010, 17:02 audio

Comisia pentru studierea şi aprecierea regimului comunist totalitar din Republica Moldova a prezentat, luni, preşedintelui interimar Mihai Ghimpu studiul „Regimul totalitar comunist din RASSM şi RSSM" şi un raport analitic privind aprecierea istorică şi politico-juridică a regimului comunist.

Gen-video

PLDM propune referendum constituţional în vară şi organizarea alegerilor anticipate şi prezidenţiale în toamnă

Moldova Azi 27 mai 2010, 14:45 audio

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) condus de premierul Vlad Filat propune desfăşurarea unui referendum constituţional pentru alegerea preşedintelui prin vot direct şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate şi a celor prezidenţiale în toamna acestui an.

Gen-video

Ghimpu: Se poate întâmpla ca Italia să fie condusă de un moldovean

Moldova Azi 27 mai 2010, 13:34 audio

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a remarcat numărul mare de moldoveni, stabiliţi cu traiul în Italia, menţionând că pe viitor Italia ar putea să fie condusă de un moldovean.

Gen-video

Europa a votat: Moldova va evolua în finala Eurovision 2010

Moldova Azi 26 mai 2010, 01:02 video

Reprezentanţii Republicii Moldova, Olia Tira şi formaţia Sun Stroke Project, s-au calificat în finala Eurovision 2010. Ei au fost printre primii norocoşi care au obţinut calificarea după ce au urcat primii pe scenă în semifinala desfăşurată marţi seara la Oslo.

Gen-video

Un nou sondaj, aceleaşi tendinţe: PCRM în scădere

Moldova Azi 25 mai 2010, 18:10 audio

Fundaţia rusă „Priznanie" a prezentat rezultatele unui sondaj de opinie, care arată că în cazul unor alegeri, PCRM ar fi votat „cu siguranţă" de circa 30% din respondenţi, faţă de aproximativ 40% conform unui sondaj realizat la finele anului trecut.

Gen-video

România va deschide un centru de afaceri la Chişinău

Moldova Azi 25 mai 2010, 11:25 audio

România intenţionează să deschidă un centru de afaceri la Chişinău pentru intensificarea relaţiilor comerciale bilaterale.

Gen-video

„Termenul rezonabil" pentru dizolvarea parlamentului, privit diferit de politicienii moldoveni

Moldova Azi 20 mai 2010, 17:37 audio

Parlamentul a aprobat joi în prima lectură proiectul de lege care introduce noţiunea de „termen rezonabil", de care trebuie să se ţină cont la numirea datei dizolvării parlamentului, în cazul în care acesta nu reuşeşte să aleagă preşedintele ţării.

Gen-video

Zilele Literaturii Române, în premieră în R. Moldova

Moldova Azi 20 mai 2010, 10:06 audio

Prima ediţie a Zilelor Literaturii Române se desfăşoară în perioada 19-21 mai în Republica Moldova, perioadă în care cititorii vor avea ocazia să se întâlnească cu importanţi scriitori din Republica Moldova şi România.

Gen-video

PLDM îi ajunge pe comunişti în sondaje

Moldova Azi 19 mai 2010, 17:21 audio

În cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PLDM ar acumula 22,4%, sau cu patru puncte procentuale mai puţin decăt PCRM (26,4%), potrivit rezultatelor unui sondaj de opinie prezentat, miercuri, 19 mai, la Chişinău.

Gen-video

Dascălii pensionari

Şcoala de Studii ... 19 mai 2010, 16:52 audio

În acest an peste 1200 de tineri pedagogi sunt aşteptaţi în şcoli. Experienţa anilor precedenţi arată că doar 40% din absolvenţi aleg să lucreze ca pedagog.

Gen-video

Jocuri de noroc

Şcoala de Studii ... 19 mai 2010, 15:41 video 1

Aparatele electronice de joc sunt foarte răspândite în R. Moldova.

Gen-video

"Kino ne budet?"

Şcoala de Studii ... 19 mai 2010, 11:29 video

Sub acelaşi acoperiş al caselor de cultură, cinematografia era poate cea mai atractivă formă care se desfăşura în mediul rural. A şaptea artă, pe lângă mesajele propagandistice, mai aducea şi venituri frumuşele.

Gen-video

Vardanean declară că a colaborat cu SIS, Chişinăul respinge acuzaţiile

Moldova Azi 12 mai 2010, 14:20 audio 1

Jurnalistul Ernest Vardanean, reţinut luna trecută de serviciile secrete de la Tiraspol, fiind acuzat de „înaltă trădare de patrie”, declară că a colaborat cu Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) de la Chişinău împotriva Tiraspolului.

Gen-video

Voronin este dispus să găsească un consens "condiţionat" cu liderii AIE

Moldova Azi 11 mai 2010, 17:40 audio

PCRM este dispus să înceapă negocieri cu AIE în privinţa modificării articolului 78 din Constituţie, dar cu anumite condiţii, inclusiv să fie acceptat proiectul comuniştilor de revizuire a articolului respectiv, a declarat marţi, 11 mai, într-o conferinţă de presă liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Gen-video

AIE şi PCRM au luptat de pe poziţii diferite şi la 9 mai

Moldova Azi 10 mai 2010, 15:19 audio

Alianţa pentru Integrare Europeană şi Partidul Comuniştilor nu au îngropat „securea războiului” nici la 9 mai. Cele două tabere politice adverse au „luptat” de pe baricade diferite şi la 9 mai, celebrând aceeaşi sărbătoare, dar pe care o privesc şi o numesc un pic diferit.

Gen-video

Nagacevschi: La 7 aprlie 2009 nu a fost tentativă de lovitură de stat; Mişin: La 7 aprilie, în Moldova s-a încercat o tentativă de a organiza o lovitură de stat

Moldova Azi 8 mai 2010, 20:44 audio

La 7 aprilie 2009 nu a fost o tentativă de lovitură de stat sau un puci, este concluzia comisiei parlamentare de anchetă, prezentată, vineri, în parlament. O poziţie diametral opusă a fost expusă de către membrii comisiei din opoziţia comunistă.

Gen-video

AIE va negocia cu PCRM modificarea Constituţiei, prin intermediul CoE

Moldova Azi 6 mai 2010, 18:16 audio

Majoritatea parlamentară va iniţia negocieri cu Partidul Comuniştilor pentru a ajunge la consens în privinţa proiectului de modificare a Constituţiei, iar negocierile ar putea fi mediate de secretarul general al Consiliului Europei Thorbjorn Jagland.

Gen-video

Deputaţii moldoveni se eschivează să răspundă dacă au colaborat sau nu cu serviciile secrete

Moldova Azi 5 mai 2010, 17:38 audio

Asociaţia Tinerilor Istorici din Moldova (ANTIM) a încercat să afle dacă deputaţii moldoveni din actualul Parlamentul au colaborat cu serviciile secrete în trecut.

Gen-video

White Crow: Un moldovean pledează pentru legalizarea marijuanei

Moldova Azi 4 mai 2010, 14:14 video 1

Anatol Juraveli este student, membru al organizaţiei Hyde Park şi membru oficial al Coaliţiei Europene pentru Politici Corecte şi Eficiente în domeniul Drogurilor.

Gen-video

Situaţia presei în Moldova s-a schimbat, şi nu prea

Moldova Azi 3 mai 2010, 16:39 audio

Libertatea presei în Republica Moldova a atins un nivel calitativ mai bun, odată cu instaurarea noii guvernări de la Chişinău, totuşi acesta continuă să se confrunte cu un şir de probleme, care îi stopează dezvoltarea.

firstprev 2  3  4  5  6 nextlast
T