CăutareSr
29 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

277 rezultate găsite. Afisare rezultate de la 101 până la 125.
Gen-video

Ghimpu merge la Moscova la summit-ul CSI, dar nu şi la paradă

Moldova Azi 30 aprilie 2010, 15:47 audio

Preşedintele interimar Mihai Ghimpu va participa la Moscova la summit-ul informal al şefilor de state CSI, care se va desfăşura la 8 mai, dar nu va participa la parada militară din Piaţa Roşie, care se va desfăşura pe 9 mai.

Gen-video

Filat îl critică pe Ghimpu, dar asigură că AIE rămâne puternică

Moldova Azi 27 aprilie 2010, 17:24 audio

Liderul partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), premierul Vlad Filat asigură că Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) este o structură viabilă şi în continuare, dar critică insuficienţa de dialog din cadrul acesteia, aducând acuzaţii indirecte la adresa lui Mihai Ghimpu, preşedintele interimar al ţării, liderul Partidului Liberal.

Gen-video

Băsescu şi Ghimpu au semnat la Bucureşti şase acorduri bilaterale

Moldova Azi 27 aprilie 2010, 15:43 audio

Preşedintele României Traian Băsescu a declarat marţi, că cel mai important acord semnat este Declaraţia comună privind parteneriatul strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Gen-video

Primii deputaţi au restabilit semnăturile pe textul Declaraţiei de Independenţă

Moldova Azi 26 aprilie 2010, 17:34 audio

După 20 de ani, primul Parlament al Republicii Moldova s-a întrunit luni, 26 aprilie, într-o nouă şedinţă pentru ca deputaţii care au semnat la 27 august 1991 Declaraţia de Independenţă să-şi pună din nou semnătură pe acest act.

Gen-video

Parlamentul a decis: Restabilirea semnăturilor pe Declaraţia de Independenţă, zi de sărbătoare în cinstea drapelului şi revenirea la denumirea „Ziua Independenţei"

Moldova Azi 23 aprilie 2010, 12:26 audio

Parlamentul a decis vineri restabilirea semnăturilor pe actul Declaraţiei de Independenţă, originalul căreia a ars în aprilie 2009, urmând ca deputaţii din primul parlament să se întrunească la 26 aprilie într-o şedinţă festivă pentru a semna repetat Declaraţia.

Gen-video

Osipov: UE este disponibilă să-şi sporească rolul în soluţionarea problemei transnistrene

Moldova Azi 22 aprilie 2010, 14:45 audio

Europenii s-au arătat disponibili să sporească rolul UE în procesul de soluţionare a problemei transnistrene, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, vicepremierul Victor Osipov, responsabil pentru reintegrarea ţării, în urma unei vizite la Bruxelles.

Gen-video

Voronin - Lenin al Moldovei?

Moldova Azi 22 aprilie 2010, 14:08 audio

Comuniştii moldoveni au marcat joi, la Chişinău,140 de ani de la naşterea lui Lenin.

Gen-video

White Crow: Un om care vrea să facă minuni

Moldova Azi 20 aprilie 2010, 16:54 video

Du O Van este un muzician, meşter de instrumente muzicale vechi şi membru fondator al organizaţiei Art-Labyrinth.

Gen-video

Marian Lupu: Republica Moldova are o priză foarte bună la Bruxelles

Moldova Azi 20 aprilie 2010, 15:42 audio

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu susţine că Republica Moldova este mult mai vizibilă în UE şi are o poziţie mult mai bună decât în perioadele anterioare, urmând ca aceasta să meargă în continuare pe reformele începute.

Gen-video

Festivalul „Nichita Stănescu”: De Acasă - Acasă

Denis Zavorotnii, ... 17 aprilie 2010, 20:12 audio

Nicolae Dabija: „Dacă nu se fac nişte manifestări, în care să se amintească despre un poet, despre poezia lui, am impresia că trece pintr-un con de umbră poetul chiar dacă este un poet mare”.

Gen-video

Închisorile din Moldova ar putea rămâne fără carcere

Moldova Azi 16 aprilie 2010, 16:01 audio

Expertul francez Robert Badinter a cerut închiderea carcerelor după ce a vizitat penitenciarul nr 13 din Chişinău, iar ministrul justiţiei, Alexandru Tănase a promis îndeplinirea acestui demers.

Gen-video

Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova va fi restabilită la 26 aprilie

Moldova Azi 15 aprilie 2010, 14:37 audio

Restabilirea originalului Declaraţiei de Independenţă urma să se producă pe 17 aprilie, dar a fost amânată pentru data de 26, din cauza că actualul Parlament încă nu a adoptat proiectul legii respective, în plus, conducerea Parlamentului va merge la Varşovia la funeraliile preşedintelui Poloniei.

Gen-video

Alarmă falsă cu bombă la parlament

Moldova Azi 13 aprilie 2010, 16:36 audio

Şedinţele parlamentului de săptămâna trecută nu s-au desfăşurat din cauza unei alarme false cu bombă, a anunţat marţi preşedintele parlamentului, Mihai Ghimpu.

Gen-video

Ghimpu: Eliberarea lui Vardanean ţine de poziţia opiniei publice şi implicarea instituţiilor europene

Moldova Azi 13 aprilie 2010, 14:47 audio

Guvernul şi-a exprimat deja poziţia în privinţa reţinerii jurnalistului Ernest Vardanean, acum contează opinia publică şi implicarea instituţiilor europene, a declarat marţi preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu.

Gen-video

Lumânările ard pentru că eroii nu mor niciodată

Denis Zavorotnii, ... 9 aprilie 2010, 21:20 audio

Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău a fost transformată, miercuri seara, într-un lăcaș sacru veritabil. Zeci de lumânări au fost aprinse în memoria victimelor protestelor din 7 aprilie. Moldova Azi a încercat să afle ce poveste se ascunde în focul fiecărei lumânări.

Gen-video

BCR Chişinău investeşte în învăţământul superior din Moldova

Denis Zavorotnii, ... 9 aprilie 2010, 16:37 audio

Banca Comercială Română Chişinău S.A. împreună cu Ambasada Austriei în Moldova au inaugurat, vineri, Aula BCR Austria în incinta Universităţii Libere Internaţionale din Moldova (ULIM).

Gen-video

Korodi: Aderarea României la spaţiul Schengen va limita posibilitatea de obţinere a vizei româneşti

Moldova Azi 8 aprilie 2010, 20:00 audio

România se pregăteşte să adere la Spaţiul Schengen, care este o procedură complicată ce impune limite privind accesul cetăţenilor străini în România, a declarat joi în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele comisiei pentru politică externă din Camera Deputaţilor, Attila Korodi.

Gen-video

Un an de la 7 aprilie 2009

Moldova Azi 7 aprilie 2010, 14:43 audio

Câteva mii de persoane au participat, miercuri, la acţiuni dedicate împlinirii unui an de la protestele din 7 aprilie 2009, printre participanţi fiind şi reprezentanţii conducerii ţării.

Gen-video

Mişin: Poliţiştii care au participat la acţiunile din noaptea de 7 aprilie trebuie pedepsiţi aspru

Moldova Azi 2 aprilie 2010, 12:44 audio

Deputatul comunist Vadim Mişin consideră că poliţiştii care au participat la acţiunile din Piaţa Marii Adunări Naţionale în noaptea de 7 spre 8 aprilie trebuie să fie pedepsiţi aspru.

Gen-video

Comisarul general Sergiu Cociorva şi-a anunţat demisia

Moldova Azi 1 aprilie 2010, 20:14 video

Premierul Vlad Filat a efectuat joi, o vizită-fulger la Comisariatul general de poliţie, unde s-a documentat asupra condiţiilor de detenţie, şi a prezidat o şedinţă de lucru cu conducerea Comisariatului, transmite Moldova Azi cu referire la Serviciul de presă al Guvernului.

Gen-video

Leancă: R. Moldova beneficiază de o deschidere fără precedent din partea UE

Moldova Azi 1 aprilie 2010, 18:03 audio

Republica Moldova beneficiază de o deschidere fără precedent şi există un interes, fiind deja privită nu doar pe plan regional, dar ca subiect pe plan internaţional, a declarat joi ministrul afacerilor externe şi integrării europene Iurie Leancă, făcând o analiză a dezvoltării relaţiilor cu UE.

Gen-video

Emil Boc: România şi Republica Moldova au un viitor comun în UE

Moldova Azi 31 martie 2010, 16:17 audio

Boc a reconfirmat la Chişinău sprijinul pe care România este gata să-l acorde Republicii Moldova. „Suntem pe un drum al marii uniri în familia europeană. Este un drum comun, iar România şi Moldova au destinul comun al plecării spre aceeaşi destinaţie – UE”, a declarat premierul român.

Gen-video

Marius Lazurcă: Ambasada de la Chişinău este cea mai importantă misiune diplomatică a României

Moldova Azi 30 martie 2010, 17:52 audio

Ambasada de la Chişinău este cea mai importantă misiune diplomatică a României, ceea ce dovedeşte angajamentul şi seriozitatea autorităţilor române în privinţa raporturilor bilaterale, a declarat marţi ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurcă, după prezentarea scrisorilor de acreditare preşedintelui interimar, Mihai Ghimpu.

Gen-video

Întrevederea dintre Ghimpu şi deputaţii comunişti - scor 0:0

Moldova Azi 30 martie 2010, 15:02 audio 1

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu şi deputaţii comunişti, întruniţi marţi într-o şedinţă, nu au reuşit să identifice o soluţie de depăşire a crizei constituţionale şi politice.

Gen-video

Roberta Anastase: 27 martie este o dată relevantă şi pentru parcursul european la care R. Moldova s-a angajat recent

Moldova Azi 27 martie 2010, 20:27 audio

„Şi atunci şi acum, Basarabia şi-a stabilit priorităţile, iar astăzi ideea europeană este evidentă, aşa cum a fost în 1918 ideea naţională pentru înaintaşi", a declarat, sâmbătă, la Chişinău, preşedintele Camerei Deputaţilor din România Roberta Anastase.

firstprev 3  4  5  6  7 nextlast
T