CăutareSr
11 mai 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

277 rezultate găsite. Afisare rezultate de la 126 până la 150.
Gen-video

Liceul Prometeu contribuie la educarea "omului verde"- a unei generaţii căreia îi pasă de mediu şi de comunitate.

Moldova Azi 26 martie 2010, 20:31 audio

Republica Moldova nu se va confrunta în viitorii 10-20 de ani cu consecinţe dramatice ale încălzirii globale, cu toate acestea o prioritate la nivel de stat ar trebui să devină adaptarea la fenomenele meteo extreme, cum ar fi seceta sau inundaţiile, dar şi educarea aşa-numitului "om verde" - a unei generaţii căreia îi pasă de mediu şi de comunitate.

Gen-video

Osipov: Rusia apreciază abordarea pragmatică a noii guvernări în problema transnistreană

Moldova Azi 26 martie 2010, 13:28 audio

Autorităţile Federaţiei Ruse apreciază pozitiv abordările pragmatice şi constructive ale noii guvernări din Republica Moldova în privinţa reglementării transnistrene, a declarat vineri în cadrul unei conferinţe de presă, vicepremierul pentru reintegrare, Vcitor Osipov.

Gen-video

Preşedintele APCE salută intenţia de modificare a art.78 pentru deblocarea crizei politice

Moldova Azi 25 martie 2010, 12:34 audio

Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) Mevlut Cavusoglu, consideră modificarea articolului 78 din Constituţie, în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneţia, drept cea mai bună cale pentru depăşirea crizei politice din Republica Moldova.

Gen-video

Comisia specială a aprobat proiectul noii Constituţii

Moldova Azi 24 martie 2010, 21:03 audio

Comisia pentru revizuirea Constituţiei a aprobat, miercuri, proiectul noii Constituţii a ţării, urmând ca acesta să fie transmis Parlamentului.

Gen-video

Deputaţii vor examina posibilitatea modificării articolului 78 din Constituţie, în Parlament

Moldova Azi 22 martie 2010, 17:07 audio

Partidele parlamentare discută posibilitatea modificării în Parlament a articolului 78 din Constituţie ce ţine de procedura de alegere a preşedintelui.

Gen-video

Proiectul noii Constituţii a fost făcut public, iar o decizie finală va fi luată pe 24 martie

Moldova Azi 20 martie 2010, 15:41 audio 1

Grupul de experţi din cadrul comisiei de revizuire a Constituţiei a făcut sâmbătă public proiectul noii legi supreme, care prevede mai multe modificări importante, printre care: alegerea şefului statului prin vot direct, excluderea sintagmei de „limba moldovenească", posibilitatea de renunţare la neutralitate, sau dreptul la vot de la 16 ani.

Gen-video

Referendumul constituţional comportă riscuri mari pentru AIE, în opinia liderilor societăţii civile

Moldova Azi 19 martie 2010, 22:07 audio

Organizarea unei referendum constituţional aduce şi riscuri mari pentru Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE), consideră liderii societăţii civile, care recomandă găsirea unei soluţii în cadrul Parlamentului.

Gen-video

Blocurile vechi din Chişinău încălzesc atmosfera

www.scoaladejurnal... 19 martie 2010, 17:31 video

Reţelele termice neizolate, pereţii de beton, dar şi uşile de la intrare lăsate deschise vraişte cauzează pierderi lunare de cca 30 la sută din căldura. Cine credeţi că achită aceste pierderi?

Gen-video

Deputaţii vor decide la una din şedinţele următoare asupra modificării art. 78 din Constituţie

Moldova Azi 19 martie 2010, 16:41 audio

Parlamentarii moldoveni urmează să decidă la una din şedinţele următoare în privinţa proiectului de lege înaintat de Vladimir Ţurcan în privinţa modificării articolului 78 ce ţine de procedura de alegere a preşedintelui.

Gen-video

Berlinul recomandă Chişinăului să ia în considerare poziţia Comisiei de la Veneţia

Moldova Azi 18 martie 2010, 18:08 audio

Liderul Partidului Democrat, care a avut la începutul acestei săptămâni un şir de întrevederi cu mai mulţi oficiali germani la Berlin, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că aceştia au recomandat autorităţilor să se conducă de poziţia Comisiei.

Gen-video

Ghimpu: Nu dorim să ne confruntăm cu Europa

Moldova Azi 18 martie 2010, 08:35 audio

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, şeful legislativului Mihai Ghimpu declară că ar putea renunţa la ideea desfăşurării referendumului de modificare a Constituţiei, în cazul în care organizaţiile internaţionale nu acceptă această iniţiativă.

Gen-video

Comuniştii au stopat temporar procedura de iniţiere a referendumului de răsturnare a guvernării

Moldova Azi 17 martie 2010, 19:36 audio

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) a stopat procedura de iniţiere a referendumului naţional privind acordarea votului de neîncredere actualei guvernări, aşteptând decizia Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) în vederea organizării referendumului constituţional şi a alegerilor anticipate.

Gen-video

Curtea Constituţională a confirmat legalitatea modificării Legii privind procedura de alegere a preşedintelui

Moldova Azi 16 martie 2010, 13:54 audio

În şedinţa sa de marţi, 16 martie, Constituţională (CC) a declarat constituţională modificarea Legii privind procedura de alegere a preşedintelui, potrivit căreia, dizolvarea Parlamentului poate avea loc numai după expirarea unui an de la data ultimei dizolvări.

Gen-video

Viorel Badea: Organizarea alegerilor anticipate în Moldova ar fi o greşeală fundamentală

Moldova Azi 15 martie 2010, 15:08 audio

Senatorul român Viorel Badea declară că România susţine decizia Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) de a organiza un referendum pentru modificarea Constituţiei, iar reprezentanţii diplomatici care nu susţin iniţiativa AIE încă nu cunosc foarte bine ce se întâmplă în Republica Moldova.

Gen-video

Comuniştii pun condiţii pentru revenirea la şedinţele Parlamentului

Moldova Azi 11 martie 2010, 16:09 audio

Liderul PCRM Vladimir Voronin a lăsat să se înţeleagă că deputaţii comunişti ar putea reveni la şedinţele Parlamentului, dacă liderii AIE le vor propune să discute modificarea art. 78 din Constituţie şi data alegerilor anticipate.

Gen-video

Liderul Partidului Comunist din Transnistria prezintă condiţiile de unire cu Moldova

INFOTAG 11 martie 2010, 09:36 video

Menţinerea trupelor ruse în Transnistria, introducerea în Moldova a limbii ruse ca a doua limbă de stat şi orientarea statului spre Rusia, Ucraina, Belarus şi Kazahstan - acestea sunt condiţiile principale pentru unirea cu Moldova, în opinia liderului Partidului Comunist din Transnistria (PCT), Oleg Horjan.

Gen-video

AIE a decis: Constituţie nouă prin referendum, fără alegeri anticipate

Moldova Azi 9 martie 2010, 21:41 audio

Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) au decis, marţi, în cadrul unei şedinţe comune, organizarea unui referendum până la 16 iunie pentru adoptarea Constituţiei noi.

Gen-video

Musulmanul Ali din Bălţata

www.scoaladejurnal... 9 martie 2010, 17:46 video

Musulmanul Ali a fost persecutat în Uzbekistan pentru religia sa.

Gen-video

Moldova pleacă la Eurovision cu "Run Away"

PRO TV 9 martie 2010, 12:02 video

Republica Moldova va fi reprezentata la Oslo de către trupa "Sun Stroke Project" şi Olia Tira cu piesa "Run Away".

Gen-video

Medalie, instituită cu scandal în Parlament

Moldova Azi 5 martie 2010, 13:56 audio

Proiectul de lege privind instituirea unei medalii comemorative pentru toţi participanţii la cel de-al Doilea Război Mondial, inclusiv pentru ostaşii din Armata română, a provocat, vineri, scandal între opoziţie şi majoritatea parlamentară.

Gen-video

Filat promite simplificarea procedurii de obţinere a permisului de mic trafic

Moldova Azi 3 martie 2010, 12:23 audio

Premierul moldovean a discutat cu oamenii din faţa Consulatului României la Chişinău despre problemele cu care se confruntă aceştia la depunerea cererilor pentru permisele de mic trafic.

Gen-video

35 de cereri pentru permise de mic trafic, înregistrate către ora 12.00

Moldova Azi 1 martie 2010, 15:52 audio

Până la orele 12.00 Consulatul României de la Chişinău a înregistrat 35 de cereri pentru acordarea permiselor de mic trafic la frontieră.

Gen-video

CCCEC a iniţiat urmărirea penală pe faptul spălării banilor şi evaziunii fiscale a unor întreprinderi şi declară că Oleg Voronin nu este bănuit

Moldova Azi 25 februarie 2010, 14:26 audio

CCCEC a anunțat oficial că la 24 februarie curent a fost începută urmărirea penală pe faptul spălării banilor şi evaziunii fiscale a întreprinderilor ce a condus la neachitarea impozitului în proporţii deosebit de mari.

Gen-video

Igor Boţan: Alegerile anticipate practic nu mai pot fi evitate

Moldova Azi 25 februarie 2010, 13:21 audio

Analistul politic Igor Boţan susţine că reforma constituţională va putea avea loc în Republica Moldova abia după ce vor avea loc alegerile anticipate şi va fi ales un nou Parlament.

Gen-video

Petrache şi Plugaru propun demisia lui Ghimpu ca soluţie pentru evitarea anticipatelor

Moldova Azi 24 februarie 2010, 13:58 audio

Foştii deputaţi, juriştii Anatol Plugaru şi Mihai Petrache au venit miercuri cu o nouă propunere pentru a evita alegerile anticipate.

firstprev 4  5  6  7  8 nextlast
T